אבקת קקאו
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, לאחרונה אני קוראת ושומעת יותר ויותר על סגולותיה הבריאותיות של אבקת הקקאו. האם כל סגולות הבריאות הן לא עומדות לטובת אכילתם, מול הדברים המזיקים באכילת האבקה. ידוע לי שאתה מתנגד לאכילת א. הקקאו. אודה לך אם תפרט מדוע. תודה מראש, דפני
דפני שלום, אכן לאחרונה מתגלות יותר ויותר עובדות על היתרונות הבריאותיים של אבקת ה ק ק א ו. לצערי רוב מוצרי הקקאו (שוקולד, "מעדנים", ממתקים וכד') עשירים מאד בסוכר, שומן רווי, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכד'. גם לקקאו כמה חסרונות שלא מוזכרים במחקרים. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים כמו: קפאין, חומצה אוכסלית (שנמצאת גם בקפה ובתה וגורמת להתגבשות אבנים בכליות ולמניעת ספיגת סידן ומינרלים חשובים), תיאוברמין (נגזרת של קפאין), שומן רווי (גורם לעליה ברמת השומנים בדם, דימתילקסנטין (עלול לגרום להיווצרות משקעים סידניים בשד), השוקולד גורם לאקנה ("פצעי בגרות"), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיות. להלן קישור למאמר על הקפאין: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=135 לאור כל זאת אני מציע שכל אחד יעשה את שיקוליו בנושא. מי ש"חייב" לאכול שוקולד, יבחר בשוקולד מריר מעל 70% מוצקי קקאו שב"רכיבים" הסוכר לא מופיע ראשון. בהצלחה צביקה קורן
תודה על תשובתך, מלאה ומספקת.