שאלה על הכנת מזון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/05/2011 | 00:24 | מאת: עודד

שלום רב, רציתי לשאול האם בישול מזון הופך אותו ליותר קל לעיכול? עד לאחרונה הייתי בטוח שזה נכון. אלא שקראתי כי במזון חי (נא) יש גם אנזימים טבעיים המסייעים בעיכול. אז מה באמת נחשב קל יותר לעיכול - מזון מבושל או נא? תודה מראש, עודד

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, אכן, במזון חי יש אנזימי עיכול וויטמינים, שחלקם נהרס בבישול. עם זאת, יש בהם גם סיבים תזונתיים, המצפים את דופן התא של הצמח והם קשים לעיכול לאנשים מבוגרים, או לאנשים שמערכת העיכול שלהם חלשה. בנוסף, חלק מהמזונות המבושלים מכילים נוגדי חימצון שהם זמינים יותר ובכמות גדולה יותר, כמו למשל גזר מבושל, או עגבנייה. לסיכום, אני ממליץ לשלב בין מזון חי (ראו) לבין מזון מבושל ולא "להיתקע" עם סוג אחד שאולי לא מתאים לך. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית