תזונה להשמנה עבור חולת פיברומיאלגיה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, אני חולה בפיברומיאלגיה מעל 3 שנים.בת 41, שוקלת 45.9, כאשר המשקל הנורמלי שלי הוא 48 ק"ג, לא מעשנת ועושה פעילות גופנית מתונה(פחות מחצי שעה כפעמיים-שלוש בשבוע) כמו מתיחות, יוגה, פילאטיס, הידרותרפיה ומעט הליכות. לפני כשנה וחצי היו לי בעיות קשות במערכת העיכול,שכללו התקפי ריפלוקס קשים, שלשולים ועצירויות, הרגשת מזון או אפילו מים "תקועים" בגרון, וירידה במשקל. אולם בבירור מקיף שכלל גאסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לא נמצא דבר והתופעות הקשות של ריפלוקס פחתו מאוד והשלשולים והעצירויות נעלמו. למרות כל זאת, ולמרות בדיקות דם תקינות, אני יורדת במשקל ומתקשה לעלות חזרה, אף כי יש לי תאבון נורמלי ויציאות סדירות ורגילות. תזונאית של קופ"ח המליצה על אבקות קלוריות, אך כשבדקתי את תוכנן, הבנתי שהן עתירות כולסטרול ונתרן- מרכיבים שלא נראו לי בריאים, במיוחד לא לבעלת מעי רגיז כמוני. אני עדין בעלת נטיה לצרבות כל הזמן- למרות שהן הרבה פחות חמורות מבעבר, ולכן אני מקפידה שלא לאכול כל מה שעלול להגביר צרבת, כמו: מטוגן, חריף, חמוץ, גבינות שמנות, בשר אדום, תפוזים, עוגות קם, שמנת, קצפות, גלידות וכו'. מחודש לחודש אני מביטה במראה ורואה שאני מתכווצת, למרות שבעיני הרופאים אני בריאה לגמרי. כאשר אני אוכלת, אפילו ארוחה קלה כמו סלט ירקות עם קינואה למשל, אני תמיד מרגישה שהאוכל תקוע ולא מתעכל, ואני נאלצת לנוח ולעיתים נרדמת לכמה שעות אחרי ארוחת הצהרים, בתחושה של חוסר אונים, שלא לדבר על ארוחה שמכילה ביצה או בשר. יוצא שאני רעבה לא מעט, אבל לא מסוגלת להכניס לגוף הרבה, כי תמיד הארוחה הקודמת עוד לא התעכלה. בתפריט שלי כיום יש לחמים משיפון מלא או כוסמין, דג סלמון, לעיתים רחוקות עוף, מעט ביצים, הרבה ירקות ופירות, אורז לבן ( קשה לי עם האורז החום), פירות יבשים כמו תמרים, אגוזים, גרעיני חמניות, דבש, יוגורט, קוטג', חמאה, טחינה, ואני חוטאת לעיתים בשוקולד ובעוגיות- ולמרות הכל ממשיכה לרזות. מעבר לזה אני דווקא בתקופה חיובית בחיי ואנני נמצאת במתח קשה, להבדיל מתקופות בעברי. אני מאוד מאוד רוצה להעלות לפחות שני ק"ג ומבקשת עצה בריאה כדי לממש זאת. בתודה, פיברואית.
פיברואית שלום כיוון שאת מספרת שיש לך פיברומיאלגיה אני הייתי שולחת אותך למס' בדיקות נוספות כמו למשל בדיקת הליקובקטר פילורי ובדיקת קנדידה שיש לה חלק חשוב במחלה זו וכן לתיאור המצב שאת מתארת. את בדיקת הקנדידה עושים במעבדת שפי בחיפה. עצתי לך אל תסתפקי בעיצות של הפורום גשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית לאחר בדיקת כל הממצאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום טובה, אני מאוד מעריכה את תשובתך המהירה. יש לי כמה שאלות בנוגע לכך: בעבר, דילגתי על בדיקת ההליקובקטר הפילורי כיוון שנאמר לי שהקולונוסקופיה כבר מכסה את האפשרות הזו, ואם יש חיידק- יראו אותו בבדיקת הקולונוסקופיה. 1.האם זה נכון? 2. ואם אכן יימצא חיידק, האם הטיפול הוא אנטיביוטי,כי אז אם יש קנדידה אז הרי אנטיביוטיקה מחריפה את המצב. 3.הבנתי שבמקרה של קנדידה הטיפול הוא בכמוסות שמן אורגנו במקרה הקל או בחומרים טבעיים אחרים במקרה הקשה, אשר עלולים לגרום ירידה במשקל . התחלתי לקחת כוסות שמן אורגנו בכל מקרה. תוך כמה זמן עלי לראות שיפור? 4.התפריטים המקובלים כנגד קנדידה, הם מלאי איסורים ונראה כאילו לא יוכלו לעזור לי להעלות במשקל. האם תוכלי להמליץ על מזונות שכדאי לי להוסיף לתפריט? 5.אני גרה בתל-אביב. היכן את ממליצה לבדוק הליקובקטר? בתודה, פיברואית.