צ'יה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם לזרוך זרעי ציה שלמים או לטחון?האם עדיף להשרות קודם במים?כל הזרעים שטוחנים שומשום פשתן ציה אפשר לשמור במקרר שבועיים שלושה או חייבים בפריזר? על זרעי צ'יה נכתב שמכילים רעלים ופיטואסטרוגנים,נמכרים בחו"ל בחנויות טבע.האם יכולים להזיק,כי קראתי עליהם דברים טובים.תודה רבה.
שירה שלום, האם לזרוך זרעי ציה שלמים או לטחון? - רצוי לטחון, אבל אפשר גם לצרוך זרעים שלמים. האם עדיף להשרות קודם במים? - חיובי כל הזרעים שטוחנים שומשום פשתן ציה אפשר לשמור במקרר שבועיים שלושה או חייבים בפריזר? - אפשר במקרר או במקפיא לתקופה ארוכה יותר. על זרעי צ'יה נכתב שמכילים רעלים ופיטואסטרוגנים,נמכרים בחו"ל בחנויות טבע.האם יכולים להזיק,כי קראתי עליהם דברים טובים.תודה רבה. - מדובר במוצר חדש יחסית בשוק ורוב המידע שאת מדבר עליו מקורו ב"עלוני פרסומת" ומאמרים שיווקיים. יש מעט מאד מחקרים על הצ'יה שרובם נעשו על עכברים תרנגולות וחזירים. קחי בחשבון שהמוצר הזה משווק בצורה אגרסיבית וגם נמכר במחיר יקר מאד המניב רווח נאה למשווקים. זרעי פשתן נחקרו הרבה יותר, זולים הרבה יותר והם עדיפים בעיני. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, רשימת הערכים התזונתיים של זרעי צ'יה היא מרשימה ביותר, ואיננה כוללת שום רעלנים. מי כתב שהם מכילים רעלנים, היכן ומתי? זה פורסם בכתב עת מדעי רציני? למה צריך לחקור דווקא מזון זה יותר מאשר מזונות אחרים, המומלצים ושאינם מומלצים בשיטה הטבעונית? אלי