אומגה 3 משמן דגים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום טובה וצביקה, עד כמה מסוכנת הכספית בכמוסות אומגה 3 משמן דגים? על האריזות לא מצוין שיש כספית, כנראה כי התכולה מזערית, אך האם שימוש לאורך שנים רבות עלול לגרום להצטברות כספית בגוף? האם לציפוי של הכמוסות יכול להיות נזק מצטבר? האם ישנו הבדל מהותי בין השמן הקיים בזרעי פשתן (אני טוחן אותם בבית לכמות המספיקה לכשבועיים ושומר במקרר ), לבין זה הנמצא במרווה המרושתת? נ.ב., כמעט כל המידע הקיים ברשת אודות המרווה המרושתת הינו מידע שיווקי ולכן מאוד מקשה לברור את המידע הדרוש מתוך כל המידע הלא רלוונטי לצורך קבלת החלטה מושכלת. מודה מראש על תשובתכם, דוד
דוד שלום, אם יש כספית, היא מסכנת ולאורך השנים עלולה לגרום נזק. אגב, גם בסתימות בשיניים יש כספית... יש כמוסות שבהן מצויין על האריזה שהן ללא כספית. אין לי מידע אם זה נכון או לא. הציפוי של הכמוסות לא מזיק, אבל אם אתה יכול לסבול את הטעם, תנקב את הכמוסה ותשתה את השמן. אין הבדל מהותי בין שמן פשתן ושמן מרווה מרושתת, מלבד המחיר האסטרונומי שגובים המשווקים הזריזים והנמרצים של המרווה המרושתת. (כדי להיכנס למעגל המשווקים צריך להשקיע הרבה כסף ואחר כך צריך למצוא לקוחות תמימים שיחזירו את ההשקעה). בשני השמנים אין חומצות שומן מסוג DHA וEPA שהן המרכיבות העיקריות של אומגה 3. יש בהן ALA שממנה הגוף מייצר בקושי את חומצות השומן האמורות. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש. בהצלחה צביקה קורן
צביקה אינך מעודכן. המחקר הנ"ל שפורסם בירחון התזונה הטוב בעולם ונערך על 14,000 אנשים שחולקו לצמחוניים וטבעוניים לעומת אוכלי דגים הראה חד משמעית שהפיכת החומצה האלפא-לינולנית לאומגות הדגיום יעילה מאד באדם!!!