אגוזים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, איזה סוגי אגוזים הכי עשירים בברזל? כמה אגוזים עלי לאכול ביום? וכיצד לאחסן אותם? במקרר? במקפיא? קניתי אגוזי ברזיל, על חלקם יש כתמים לבנים, האם זה תקין? על חלקם יש גם קליפה חומה, האם ניתן לאכול אותה? קראתי שאת האגוזים יש לקנות בקליפתם בלבד. הקליפה מגינה על האגוז מפני קלקול, ואגוז שהשומן שבו התחמצן מסוכן מאד האמת שזה מרתיע מלקנות אגוזים קלופים, איך אפשר להיזהר?
מיי שלום, איזה סוגי אגוזים הכי עשירים בברזל? - אגוזי קשיו, לוז וברזיל. עם זאת חשוב לגוון ולא "להיתקע עם סוג אחד. כמה אגוזים עלי לאכול ביום? וכיצד לאחסן אותם? במקרר? במקפיא? - אם את לא בעודף משקל, אפשר 3-5 ביום. מאחסנים בארון ובקיץ אפשר במקרר. קניתי אגוזי ברזיל, על חלקם יש כתמים לבנים, האם זה תקין? על חלקם יש גם קליפה חומה, האם ניתן לאכול אותה? - זה כנראה בסדר. אגוזי ברזיל אוכלים עם הקליפה - יש בה סלניום שהוא נוגד חימצון חשוב. קראתי שאת האגוזים יש לקנות בקליפתם בלבד. הקליפה מגינה על האגוז מפני קלקול, ואגוז שהשומן שבו התחמצן מסוכן מאד - חיובי. רצוי לקנות עם הקלפה. בהצלחה צביקה קורן