תזונה טבעית לילדים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/01/2011 | 21:11 | מאת: אריק

צביקה שלום אני עוקב אחרי הפורום הנהדר שלך במשך שבועות רבים ריכזתי את כל השאלות שהיו לי לפני חצי שנה הפסקתי לאכול בשר,עוף,מוצרי חלב וביצים בקיצור טבעוני. עשיתי מהפכה די גדולה בבית במקום סנדביצים לילדים עם ממרח שוקולד שחר ולחם לבן ,לחם איכותי מעדן מרקט עם טחינה . 1.אישתי ואמא שלה טוענות שילדים לא יכולים לגדול בלי לאכול בשר ומוצרי חלב. אני מסביר לה שבשר לא בריא ולא מתאים לגוף האדם וגם החלב לא מציאה גדולה שכן הוא מבריח את הסידן השאלה מה הם התחליפים לכך בהנחה שילדים קטנים גילאי 3-6 לא אוכלים כמוני את כל מגוון הירקות הקטניות והאגוזים האם באמת להמשיך עם הקו של לנסות לחשוף אותם לעוד סוגיי ירקות ומאכלים איכותיים מהצומח או לוותר ולתת להם לאכול בשר. 2.ביצה האם היא כל כך חיונית או שניתן לוותר עלייה (בהנחה שאני לא קונה תמיד אורגני משום שהחנויות האורגניות פחות זמינות מהסופרים בעיר). 3.חלב לילדים ומעדנים שמלאים בסוכר ברור שאני נגד אך אישתי מתעקשת שזה בריא ,חלב אקטימל ועוד כל מיני מעדנים היא קונה להם אני ממש במלחמות איתה לא לתת להם את המוצרים הללו ויותר דוחף אותם לכיוון של ירקות פירות ודגנים, אגוזים וקטניות קצת פחות מתאים מפאת גילם הצעיר,מה דעתך להמשיך בקו הזה עד שיתרגלו לאוכל מהצומח ? 4.אני ירדתי מבשר ומוצרי חלב לגמרי ואוכל בכמויות גדולות ירקות ופירות וכמובן כלם אומרים לי מה זה שווה כל הירקות והפירות מרוססים מה יש לך להגיד על זה? אני משתדל לקנות סחורה בעדן מרקט אבל זה לא זמין כמו בסופר ,הבנתי שבשופרסל יש מין בקרת איכות על כמות ריסוס אבל לך תדע כמה אמין הנושא הזה ובכלל כל נושא האורגני באמת אין ריסוס אומרים שההבדל בין אורגני ללא אורגני הוא הבדל של יום ולילה את הרגיל מרססים ביום ואת האורגני בלילה 5.שאלה אחרונה הפריט האחרון שאני מתלבט אם לאכול או לא זה דגים?מה דעתך על דג מושט או אמנון האם זה בריא לי או לילדים, אני יודע שיש תכונות חיוביות בדג כגון אומגה 3 וכנגד זה יש את החסרונות של הזיהום של הים שממנו הוא מגיע מה דעתך לאכול דג או לא ? אין לי שום בעייה לא לאכול השאלה מה כדי מבחינה בריאותית בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
09/01/2011 | 09:55 | מאת: צביקה קורן

אריק שלום, ראשית, אני מברך אותך על השינוי התזונתי שביצעת. השאלה היא אם ביצעת את זה בהדרכה מקצועית של מומחה לתזונה טבעית, או רק על סמך ספרים או מאמרים באינטרנט. שנית, כדאי שתדע שתזונה טבעונית, הכוללת הימנעות מכל חלבון מהחי לא מתאימה לכל אחד, גם אם קראת ספרים ומאמרים מרשימים ומשכנעים... בכל מקרה יש לעשות את המעבר בהדרגה ובהדרכה. שלישית, יש לבצע בדיקות מעבדה כל חצי שנה, כדי לוודא שאין חוסרים תזונתיים ונזקים בריאותיים. לשאלותיך: 1.אישתי ואמא שלה טוענות שילדים לא יכולים לגדול בלי לאכול בשר ומוצרי חלב. אני מסביר לה שבשר לא בריא ולא מתאים לגוף האדם וגם החלב לא מציאה גדולה שכן הוא מבריח את הסידן השאלה מה הם התחליפים לכך בהנחה שילדים קטנים גילאי 3-6 לא אוכלים כמוני את כל מגוון הירקות הקטניות והאגוזים האם באמת להמשיך עם הקו של לנסות לחשוף אותם לעוד סוגיי ירקות ומאכלים איכותיים מהצומח או לוותר ולתת להם לאכול בשר. - לדעתי ילדים צריכים לאכול חלבון מהחי. לא חייבים בשר, אבל אפשר ביצה אורגנית, יוגורט עיזים, גבינות לא שמנות ולא מלוחות ואפילו מעט דג. אני לא מסכים איתך שחלב מבריח סידן מהגוף. יש לו חסרונות רבים, אבל הטענה של הטבעונים שיש בו יותר זרחן מסידן אינה נכונה!. 2.ביצה האם היא כל כך חיונית או שניתן לוותר עלייה (בהנחה שאני לא קונה תמיד אורגני משום שהחנויות האורגניות פחות זמינות מהסופרים בעיר). - ביצה זה חלבון מלא בעל זמינות ביולוגית גבוהה מאד (96% ), יותר מכל חלבון אחר מהחי או מהצומח. אני ממליץ לצרוך רק ביצים מגידול אורגני. לאחרונה התפרסמו מספר מחקרים על יתרונות הביצים. כאמור, לילדים אני ממליץ לאכול ביצים. 3.חלב לילדים ומעדנים שמלאים בסוכר ברור שאני נגד אך אישתי מתעקשת שזה בריא ,חלב אקטימל ועוד כל מיני מעדנים היא קונה להם אני ממש במלחמות איתה לא לתת להם את המוצרים הללו ויותר דוחף אותם לכיוון של ירקות פירות ודגנים, אגוזים וקטניות קצת פחות מתאים מפאת גילם הצעיר,מה דעתך להמשיך בקו הזה עד שיתרגלו לאוכל מהצומח ? - אני מסכים איתך חלקית בנושא זה. מעדנים למיניהם מזיקים והסוכר והקקאו מונעים ספיגת סידן וגורמים להיפראקטיביות. עם זאת, כמו שכתבתי קודם, אפשר לעשות פשרות ולעבור ליוגורט ולגבינות רכות (אם צריך להמתיק אפשר בדבש, סילאן, מייפל או מולסה). כמובן שכדאי להרבות במזון מן הצומח, כפי שציינת, אבל כדאי שתיזהר לא "לדחוף" יותר מידי, כי אז תיצור התנגדות והתמרדות. 4.אני ירדתי מבשר ומוצרי חלב לגמרי ואוכל בכמויות גדולות ירקות ופירות וכמובן כלם אומרים לי מה זה שווה כל הירקות והפירות מרוססים מה יש לך להגיד על זה? אני משתדל לקנות סחורה בעדן מרקט אבל זה לא זמין כמו בסופר ,הבנתי שבשופרסל יש מין בקרת איכות על כמות ריסוס אבל לך תדע כמה אמין הנושא הזה ובכלל כל נושא האורגני באמת אין ריסוס אומרים שההבדל בין אורגני ללא אורגני הוא הבדל של יום ולילה את הרגיל מרססים ביום ואת האורגני בלילה - אני מסכים ש א ו ל י חלק מהאורגני מזוייף, אבל עדיין הרוב לא מרוסס ולא מדושן. ישנם כמה גופי בקרה לנושא. נסה לקנות ישירות מהמגדלים באזור מגוריך ואם אין אפשרות, אז בחנויות טבע ובשופרסל. 5.שאלה אחרונה הפריט האחרון שאני מתלבט אם לאכול או לא זה דגים? מה דעתך על דג מושט או אמנון האם זה בריא לי או לילדים, אני יודע שיש תכונות חיוביות בדג כגון אומגה 3 וכנגד זה יש את החסרונות של הזיהום של הים שממנו הוא מגיע מה דעתך לאכול דג או לא ? אין לי שום בעייה לא לאכול השאלה מה כדי מבחינה בריאותית - דגים זה מזון בעייתי. לצערי היום גם דגי הים וגם דגי הבריכה מכילים רעלים, כימיקלים ותרופות ובמיוחד הגדולים, כמו טונה. עם זאת יש בהם חלבון איכותי ואומגה-3 החיונית לבריאות. אם אתה לא טבעוני מטעמים אידיאולוגיים אתה יכול לאכול דג ים פעם או פעמיים בשבוע. הסרדינים (לא משומרים) הם הטובים ביותר ואפשר גם סלמון, הליבוט, וכד'. אגב, ניתן להשיג גם דגים מגידול אורגני. לסיכום, הארכתי בתשובה מכיוון שהעלית נושאים חשובים לכלל הגולשים המתעניינים בתזונה טבעית. אם בריאותך ובריאות משפחתך חשובה לך, תפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפק בספרים, מאמרים, או בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

09/01/2011 | 11:47 | מאת: אריק

צביקה תודה רבה על התשובה המפורטת לגבי שאלתך איך עשיתי את השינוי אז כן רק מקריאת ספרים וספרים רבים. למה כדי לשים לב בעיקר בבדיקות דם?המוגלובין סידן וברזל שכן B12 אני לוקח כדור מציצה? אתה ממליץ לצרוך מוצרי חלב עזים יוגורט חלב וכו'? המלצת גבינות רכות? כלומר גבינות מהפרה לבנה וקוטג? עוף אורגני ובשר בקר אורגני פעם בשבוע אתה ממליץ או להמנע ? ודבר אחרון רשמת שהמנעות ממזון מהחיי לא מתאימה לכל אחר איך אפשר לבדוק את זה למי מתאימה ולמי לא? ע"י בדיקות דם תקופתיות במידה שהכול תקין אז אין בעייה לאכול רק מהצומח בוא נגיד בתוספת של ביצים אורגניות דגים מגידול אורגני ומוצרי חלב עיזים?

מנהל פורום תזונה טבעית