שקדים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, האם זה בסדר לאכול את השקדים עם הקליפה החומה שלהם או שרצוי לקלף? והאם שקדים שכבר באים מקולפים הם פחות מזינים? תודה מראש.
לקריאה נוספת והעמקה
הילה שלום, רצוי להשרות את השקדים במים (לא רותחים!) לכמה שעות ולקלף את הקליפה. הקליפה מכילה ציאניד וזה מיותר יש הטוענים שהקליפה מכילה נוגדי חמצון חשובים...! לא רצוי לקנות שקדים מקולפים. הקליפה שומרת על השמן הרגיש שבתוכם. אגב, חלק מהשקדים המקולפים מולבנים בחומרים כימיים. בהצלחה צביקה קורן