ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/07/2010 | 15:11 | מאת: ליאת

באיזה מזונות יש ברזל חוץ מבשר? לצימחוניים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2010 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, מזונות מהצומח שמכילים ברזל: פטרוזיליה, אצות ים, פירות יבשים, שומשום מלא, חמאת שומשום, קיטניות, עגבניה, פלפל אדום, אפרסק, משמש, שזיף, צימוקים, קיווי, גואיבה, תבלינים (כמון, טימיה, פטרוזיליה, סלרי, אורגנו, אניס ועוד), דגני בוקר "מועשרים" (אני לא ממליץ על "דגני בוקר"). עם זאת יש להתייחס לנושא הספיגה! ספיגת ברזל בגוף מושפעת מ א ד מ"מעודדי ספיגה" (ויטמין C, A, חומצה פולית, רובפלאבין ועוד) ו"ממונעי ספיגה" (חומצה פיטית, אוקסלאטים, סידן, טפילים במעיים, השמנה, הליקובקטור פילורי, קיצור קיבה ועוד). ישנן אוכלוסיות שלמות ואנשים בודדים הצורכים בשר על בסיס יומי וסובלים מאנמיה ולעומתם צימחונים הנהנים מרמת ברזל נורמלית. מסקנת מספר מחקרים היא שתזונה נכונה, מגוונת ומאוזנת ושילובי מזון נכונים חשובים לשיפור הזמינות הביולוגית של ויטמינים, ומינרלים ונוגדי חמצון ולא סוג המזון (לא חייבים לאכול בשר!!). מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי ב"מזונות שמכילים ברזל". בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית