טבעונות לאורך זמן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/04/2010 | 17:51 | מאת: אורחת

שלום רב עברתי לאכילה טבעונית לפני כחצי שנה. אני אדם בריא בד"כ ומרגישה מצויין אך מיד פעם יש לי הרגשה של חולי קל בגוף וחום נמוך של 36.1-2. יש לי עכשיו פצעים בפה. האם זה קשור לתזונה? בדיקות הדם תקינות. האם יש תחליף מספק למאכלי חלב? ואיזה הוא המקור לסידן? אשמח לתגובה. בתודה מראש.

02/04/2010 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

לאורחת שלום, האם במסגרת בדיקות הדם בדקת גם B12 ויטמין D, ברזל, פריטין, תפקוד בלוטת התריס ותפקודי כבד וכליות? אם לא, תבקשי בדיקות מקיפות ויסודיות? מעבר לטבעונות מחייב קבלת הדרכה, כדי שלא ייגרמו חוסרים תזונתיים. לצערי, טבעונות לא מתאימה לכל אדם. תחליף לחלב - טחינה מלאה, שקדים, אגוזים, זרעים, חלב סויה. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית (אם לא קיבלת עד עכשיו ואם קיבלת - תפני ליועץ שלך). בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית