צום כאמצעי ריפוי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/03/2010 | 13:31 | מאת: דורית

צביקה שלום רב, שמי דורית, בת 43 ואני בריאה בדרך כלל. קראתי מאמר שלך בנושא הצום ואני שוקלת אפשרות של צום בחופשת הפסח. חיי השיגרה שלי מאוד אינטנסיביים לחוצים ועמוסים. (עוסקת בתפקיד ניהולי בבית ספר). מאחר ויש לי חופשה בפתח החל ממחר חשבתי שאולי זה זמן טוב לנסות ולצום. מבנה הגוף שלי קטן ואין לי עודפי שומן רבים מדיי אך לתחושתי צברתי בחודשים האחרונים, שומנים רעלים ועוד רעות אחרות לאור אורח החיים הלחוץ אשר אני מנהלת. מה דעתך? האם לצום צום מלא או צום עם שתיית מיצים. על פי מה שהבנתי ממאמר שכתבת יש עדיפות לצום על בסיס מים בלבד על מנת שלא אאבד חלבונים אלא שומנים בלבד. האם אזדקק למעקב רפואי ואיזה? אשמח לקבל כל מידע אפשרי אשר יעזור לי לקבל את האומץ לעשות זאת. תודה רבה וחג שמח.

22/03/2010 | 17:28 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, ראשית אני לא ממליץ לך לעשות צום כלשהו (מים או מיצים) ללא יעוץ, השגחה וליווי של מומחה לנושא. שנית, נראה לי שלך דווקא מתאים צום מיצים ולא מים. את בהחלט יכולה לנצל את החופשה הקרובה לבצע צום. שלישית הצום הוא רק חלק מתהליך הניקוי והשיקום של הגוף. מציע שתפני לתזונאי/ת או נטורופט/ית באזור מגורייך, המתמחים בצום לקבלת הדרכה וליווי. (צריך להתכונן לצום, צריך לדעת איך לנהוג בזמן הצום וצריך לדעת איך לסיים את הצום ולחזור לתזונה טבעית ואיכותית). אשמח לעזור לך, אם אני "באזור מגורייך" (המרכז). בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית