אודה לעזרתכם..

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/02/2010 | 20:29 | מאת: ס

שלום, יש לי מספר שאלות מה זו פחמימה אלכוהולית? מעבר לתחושת נפיחות האם אכילה מרובה של סיבים יכולה לגרום נזק משמעותי? אני סובלת מדלקת פרקים, האם ישנם מאכלים מומלצים ומומלצים פחות למאכל עבורי? ושאלה אחרונה, לפעמים בבקרים אני מרגישה סחרחורות ובחילות המלוות בזיעה ותחושת חום, האם יש קשר לחוסר בסוג מסויים של מזון? אני לא אוכלת דגים כלל ובשר בקושי. בדיקות דם חודשיות די תקינות

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2010 | 18:00 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מה זו פחמימה אלכוהולית? - פחמימה אלכוהולית שייכת למשפחה של סוכרים אלכוהוליים המכילים כמות מופחתת של קלוריות (מלטיטול, סורביטול, קסיליטל, מולטי דקסטרטז ועוד). אני ממליץ להימנע משימוש בממתיקים אלכוהוליים מכיוון שהוא גורמים לכאבי בטן והפרעות עיכול. מעבר לתחושת נפיחות האם אכילה מרובה של סיבים יכולה לגרום נזק משמעותי? - אם זה במזון, אין סכנה, אבל אם את לוקחת סיבים בלבד (סיבין, דייסיבית, פסיליום) זה לא רצוי לתקופה ארוכה. הם סופחים ויטמינים ומינרלים ומונעים ספיגה במערכת העיכול. אני סובלת מדלקת פרקים, האם ישנם מאכלים מומלצים ומומלצים פחות למאכל עבורי? - כדאי להימנע מסולניים (עגבנייה, פלפל, חציל, תפ"א). קפאין, סוכר לבן מלח, סוכרים אלכוהוליים... ועוד. כדאי לאכול מזונות בסיסיים כמו פירות, ירקות, אגוזים שקדים, פשתן טחון, דגים ועוד. לפעמים בבקרים אני מרגישה סחרחורות ובחילות המלוות בזיעה ותחושת חום, האם יש קשר לחוסר בסוג מסויים של מזון? אני לא אוכלת דגים כלל ובשר בקושי. בדיקות דם חודשיות די תקינות. - לא יודע מבלי לבדוק ולראיין אותך. מציע שתפני לבירור רפואי ואחר כך לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית