סובין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/12/2009 | 14:09 | מאת: סיוון

יש לי מס' שאלות בנוגע לסובין: 1- מדוע הורידו מהמדפים בסופרים השונים את סובין ה חיטה? מוכרים רק סובין שיבולת שועל. 2- בסופר חבילה של 200 גר' סובין חיטה עולה 7 שח ובחנות שמוכרת תבלינים וקטניות בשקילה אז 1 קג סובין עולה 7 שח. מדוע? האם מדובר באותו מוצר? האם בסופר זה יותר יקר כי זה ארוז בחבילה של תלמה לעומת בחנות התבלינים ששם זה מגיע בשקילה ולא ארוז ואז זה כאילו פחות יפה, משווק... 3- בסובין חיטה שמוכרים בסופר כתוב 157 קל' ל100 גר'. האם כך הדבר גם בסובין שמוכרים בחנות התבלינים? הרי שם אני לוקחת תסובין משק אז איילך אדע את מס' הקל'? אני מפחדת שזה לא יותר כי אני שומרת על משקל. 4- הבנתי שסובין לא נספג בגוף כי הגוף לא מעקל סיבים. אז האם אני יכולה לאכול סובין ללא חשש מהשמנה כמה שארצה? ואם כן אז מה המשמעות של ה- 157 קל' ל-100 גר'? תודה ואשמח אם תענו לפי הסדר.

31/12/2009 | 17:23 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון שלום 1. לגבי שאלה זו ושאלה 2 אולי את צריכה להתקשר לייצרן כיוון שאין לי מושג . 3. סביר להניח שכן. 4. המשמעות היא רק לגבי כמות הקלוריות שיש במזון ולא לגבי הספיגה שלו בגופינו בברכת שנה אזרחית חדשה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית