שקדים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/12/2009 | 21:23 | מאת: אקו

שכחתי לשאול עוד משהו:הבנתי שקליפת שקד מכילה ציאניד אבל למרות זאת יש תזונאים שממליצים על הקליפה שמכילה,לפיהם,הרבה יותר אנטי אוקסידנטים ומינרלים אחרים.האם ניתן לאכול קליפה עם ציאניד?!

22/12/2009 | 21:35 | מאת: צביקה קורן

אקו שלום, אכן הנושא שנוי במחלוקת. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להשרות את השקדים למשך כמה שעות ולקלף את הקליפה החומה, הדקה. הקליפה מכילה כמות קטנה מאד של ציאניד ואין לה שום ערך תזונתי מבחינת רכיבי התזונה העיקריים. לגבי הטענה על קיום נוגדי חימצון, אני ממליץ לקבל אותם מהמזון ולא מפסולת. (אותו כלל חל גם על שוקולד מריר, קפה, יין אדום ועוד "תרופות טבעיות" שהתגלו לאחרונה). בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית