שוקו עם קקאו וחלב סויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/11/2009 | 21:39 | מאת: מורן

1. איזה חלב עדיף סויה רגיל או סויה עמיד לדוגמא של אלפרו. 2. מה הכמות המומלצת ליום של חלב? 3. מה הכמות המומלצת לקקאו? האם תחליף קקאו עדיף מבחינה בריאותית? האם חלב סויה וקקאו אורגנים עדיפים על חלב רגיל וקקאו רגיל?

01/12/2009 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, ראשית, כדאי שתדעי ששילוב של קקאו עם כל מזון עתיר סידן אינו רצוי. בקקאו יש חומצה אוקסלית שמונעת ספיגה של סידן בגוף. בנוסף יש בו קפאין ותיאוברמין שגורמים להפרשה מוגברת של סידן בשתן. כדאי להימנע מקקאו ומוצריו - הנזק עולה על התועלת. 1. איזה חלב עדיף סויה רגיל או סויה עמיד לדוגמא של אלפרו. - אין לי העדפה למוצר זה או אחר של חלב עמיד. חלב "עמיד" נחות מחלב רגיל הנשמר במקרר מכיוון שהוסיפו לו חומרים כימיים שעושים אותו "עמיד". 2. מה הכמות המומלצת ליום של חלב? - כוס אחת 3. מה הכמות המומלצת לקקאו? - ראי תשובתי למעלה האם תחליף קקאו עדיף מבחינה בריאותית? - חיובי. אבקת חרובים עדיפה על קקאו האם חלב סויה וקקאו אורגנים עדיפים על חלב רגיל וקקאו רגיל? - חלב סויה - עדיף אורגני. קקאו - עדיף להימנע! בהצלחה צביקה קורן

01/12/2009 | 23:04 | מאת: מורן

האם כמות של ליטר חלב סויה ביום היא מסוכנת? רציתי לדעת האם חלב סויה דיאט פחות בריא מרגיל כמו שידוע על שאר מוצרי דיאט למיניהם בשוק. ועוד שאלה איך חלב סויה ומוצריו עמידים ללא חומרים משמרים. (כמו למשל אלפרו.) וחלק ממוצרי הסויה לא עמידים. (כמו חלב סויה של תנובה. ומעדני משק צוריאל למיניהם)

מנהל פורום תזונה טבעית