העלאת ההמוגלובין בדם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/11/2009 | 12:03 | מאת: עדנה

שלום רב, אני בת 60. בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה נמצא שרמת ההמוגלובין שלי היא: 12.3 . אמנם זה עדיין בטווח התקין ובכ"ז רציתי לדעת האם ,כפי ששמעתי , אכילת משמש מיובש עם פיסטוק חלבי באמת מעלה את רמת ההמוגלובין ואם כן מהו המינון הנכון? אם ידוע על מקור צמחי אחר אשמח לדעת על כך. חשוב לי לציין שאני מטופלת בסימבקור בגלל כולסטרול גבוה. בתודה מראש עדנה

02/11/2009 | 09:47 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, לא כתבת אם את צמחונית / טבעונית וזה חשוב. אין מזון אחד שמרפא מחלה או במקרה שלך "מעלה המוגלובין". רק תזונה טבעית, מאוזנת, איכותית ונטולת רעלים יכולה להועיל. בנוסף, כדאי לצרוך 2 כפיות מולסה ביום ואולי גם תוסף "ברזל עדין". האם התגלו חוסרים נוספים בבדיקות הדם (ברזל, פריטין, B6 , חומצה פולית, B12)? מי שלוקח סטטינים להורדת כולסטרול, כדאי שיקח גם Q10. מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

02/11/2009 | 11:17 | מאת: עדנה

צביקה, שלום, תודה לך על תשובותיך. ברצוני לשאול מהי המולסה שאתה ממליץ לי לקחת? ממה היא מורכבת והאם זה תוסף תזונה? היכן אפשר לקנות אותה? אינני צמחונית ואף לא טבעונית. אני אוכלת מזון מגוון ( אוכלת עוף אך לא בשק בקר) . לגבי תוצאות בדיקות : פוליק אסיד = 9.8 בילירובין טוטל= 0.5 FE-IRON= 83 B12 = 321 לגבי הפריטין וה- B6 לא ידעתי איך למצוא את זה בדף של תוצאות הבדיקות. לאור כל זאת האם תוכל להמליץ לי על פיתרון תזונתי להגדלת מאגר הברזל בגוף? שוב תודה עדנה

מנהל פורום תזונה טבעית