מה בדיוק הכוונה בסיבים לא מסיסים?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/06/2009 | 12:50 | מאת: ורד

ניסתי לשוטט ולחפש בפורום זה, ולהבין - מה בדיוק הכוונה ב"סיבים לא מסיסים" (ראיתי פה הסבר - שהם לא מתעכלים, אבל לא כל כך הבנתי אם זה טוב או לא...). אשמח לקבל תשובה. תודה רבה, ורד

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2009 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, הסיבים מרכיבים את דופן התא של הצמח. הם לא קיימים בתאים של יצורים חיים ולכם לא נמצאים במזון מהחי. סיבים מסיסים (כאלה שנמצאים בשיבוללת שועל ובפירות מסוימים) מפורקים ומתעכלים במערכת העיכול. סיבים לא מסיסים (נמצאים כאמור בכל המזונות מהצומח) הגוף לא מסוגל לפרק והם יוצאים מהמעי כמעט כפי שנכנסו. בדרכם הם סופחים מים, רעלים, כולסטרול ו... ויטמינים ומינרלים. לכן אני לא ממליץ לקחת לאורך זמן סיבים תזונתיים (סובין). בהצלחה צביקה קורן

05/06/2009 | 12:28 | מאת: ורד

תודה לך על תגובתך! אז מה בכל זאת היתרונות של לקיחת סובין חיטה, למשל? האם זה יכול לעזור ביצירת יציאות רכות יותר? כלומר - מאיפה "יצא לזה שם" של משהו בריא..?

16/06/2009 | 09:28 | מאת: אליצור

שלום לתזונאי, אבל הרופא שלי המליץ לי מאוד לאכול סובין, או כל דבר דומה, על בסיס קבוע, כטיפול מתמשך ונדרש להקלה על טחורים/פיסורה, במקום ניתוח. אם כן, על רקע הסברך, מה הפתרון? אליצור

מנהל פורום תזונה טבעית