הסבר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום מה פירוש בתשובתך למניעת נפיחות או ו גזים אפשר לבשל כף גרגרי קימל יחד עם קטניות ואפשר לפזר על התבשיל כפית או כף של קימל טחון יחד עם שומר, כוסברה וכמון. מדובר - בחומר פוטנטי- מאד ולכן לא כדאי להגזים בכמות (שלוש כפות בעיני מוגזם...)עד כאן תשובתך. ." בחומר פוטנטי-" מה זה? מה עדיף לעניין הנל ? לבשל ?או חי טחון? למנוע נפיחות שתיית חליטה של מרווה ושיבה קצת לפני האוכל תעזור? מרגיש נפוח שנים משתמש בחליטה שבוע. מתי ארגיש שינוי? אם בכלל? תודה
דן שלום, פוטנטי - בעל פוטנציאל רב - בעל יכולת השפעה רבה. 3 כפות נראה לי מוגזם. בדרך כלל חצי כפית עד כפית אמור להשפיע. אם לא מועיל - אולי צריך משהו אחר. צמחי מרפא ותבלין עדיף לבשל כדי למצות את החומרים המועילים שבהם, אבל אפשר גם לטחון ולפזר על האוכל ללא בישול. אתה צריך לנסות את שתי הצורות ולראות מה מועיל ל ך ! כל אחד מגיב אחרת. חליטת מרווה ושיבה עשויה להועיל. מרווה משפיעה על המעיים והשיבה על הכבד. תפקוד לקוי של הכבד עלול לגרום לגזים. אני לא מכיר אותך ואין לי מושג אם הדברים האלה יועילו לך. צריך לטפל בבעיה בכל המימדים (בגישה הוליסטית) ולא רק באמצעות תרופה טבעית זו או אחרת. בהצלחה צביקה