נבטים ומה דעתך לעוד?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום באחד המאמרים קראתי "הנבטים למעשה, הם צמחים צעירים הניזונים מחומרי המזון שבזרע. לאחר שתהליך הנביטה מסתיים, וכבר הציץ החוצה שורש קטן, הנבטים עוברים לשלב של התפתחות והצמחת עלים. בין סיום הנביטה לתחילת ההתפתחות, הנבטים מכילים את הערך התזונתי הגבוה והמשובח ביותר." ומצד שני בתמונות (היפיפיות) של הנבטים הם מלאי עלים גדולים. מלבד הקטניות ששם באמת אין עלים אז מי "צודק " התמונות או הכתב? בלי קשר מה דעתך: :נשארים לי פירות קטיף אורגני שאני מקפיא אותם . הויטמינים אינם ,אבל המינרליים נשמרים לדעתי חודשים? מה דעתך על עלי רגלת הגינה (ריגלה) (מכילה חומצה אוקסלית)אפשר לאכול ? בריא? ועלי ברוקלי מהאדנית במרפסת בריאים ? בחורף היו יותר טעימים פחות חריפים. תודה וישר כוח דן
דן שלום, בתחילת הנביטה כשיוצא פסיג זה נקרא נבטוטים. הנבטוטים עשירים בחלבון, אנזימים, ויטמינים ומינרלים הדרושים לצמח להתפתח. רוב האנשים מתקשים לעכל נבטוטים ומאדים או מבשלים אותם 5 - 10 דקות. בצורה זאת נהרסים רוב הויטמינים, אבל המינרלים נשארים. כאשר הנבטוטים הופכים לנבטים (עם גבעול ועלים), יש בהם פחות חלבון (שנוצל לייצור הצמח), אבל יש בהם יותר כלורופיל ואנזימי עיכול. לסיכום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ גם וגם. בפירות מוקפאים נשארים המינרלים (הם לא נהרסים גם בבישול ארוך...) חלק מהויטמינים ונוגדי החימצון. אפשרי בהחלט, אבל קח בחשבון שמדובר בפרי "מת", ללא חיוניות. עלי רגלת הגינהאמנם מכילים חומצה אוקסלית, אבל אפשר ורצוי לאכול מדי פעם. הגוף יודע להסתדר עם החומצה האוכסלית שבמזון הטבעי ומפצה על כך בחומרים מועילים אחרים הנמצאים בו. (בשוקולד יש חומצה אוכסלית שממש מזיקה). עלי ברוקלי מהאדנית במרפסתמכילים נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים - מומלץ ובריא! בהצלחה צביקה