רסק עגבניות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/08/2008 | 15:02 | מאת: שמוליק

אם אין זה מעשה טורדני מידי לשאול הרבה שאלות ,אז אשאל את השאלות הבאות ,בתקווה לגלות מידע רלוונטי שמצוי אצל אחרים ואינו מצוי אצלי השאלות: 1)באינטרנט אני מוצא יותר מיד שבחים על רסק העגבניות שמכיל יותר ליקופן ויותר ויטמין C מעגבניות טריות ,אבל ברור כשמש שרסק העגבניות של השימורים הוא לא עגבניות מרוסקות אלא עגבניות שעברו עיבוד מסויים (אין לי מושג מהו),בקיצור העניין נראה לי חשוד קצת ,האמנם הרסק המשומר(יש גם אורגני) הוא טלית שכולה תכלת ? ומהו הטיפול שהעגבניות זוכות לו 2)בחנויות טבע מקובל להקדיש חלק גדול מהחנות למיובשים למיניהם,לאחר זמן גיליתי שפינת המיובשים היא יותר ראוייה להיקרא "פינת הבלוף" והם ברובם מסוכרים מעובדים צבועים משומרים וכדומ',וכשפניתי לפינה של המיובשים האורגנים גיליתי את אותו הבלוף המסוכר וכדומה אלא שהסוכר הוא אורגני.לתומי סברתי שטכניקת היבוש תאפשר לי לאכול מגוון גדול יותר של פירות שאינם זמינים במיקום הגיאוגרפי המיידי שלי . אשמח לשמוע התייחסות כל שהיא לעניין המוזר הזה ואולי איזשהו עיצה מועילה

לקריאה נוספת והעמקה
27/08/2008 | 18:31 | מאת: צביקה קורן

שמוליק שלום, אכן נמצא שברסק עגבניות ובקטשופ יש יתר ליקופן, אבל יש גם חומרים משמרים ומלח. קח בחשבון שהעגבנייה הטריה מכילה רכיבים תזונתיים נוספים שחלקם נהרס בבישול ובתהליך הייצור של הרסק או הקטשופ. אגב, ויטמין C נהרס ב 60 מעלות, כך שהוא לא קיים ברסק, אלא אם כן הוסיפו אותו באפן מלאכותי. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע ככל שניתן ממזון מעובד. לגבי פירות יבשים, לא ברור לי מדוע אתה מחפש דווקא פירות מסוכרים. בכל חנות טבע תוכל למצוא תמרים, צימוקים, משמש ותאנים מגידול אורגני, ללא תוספת סוכר וגופרית. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית