קוליטיס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/08/2008 | 01:10 | מאת: מרים

שלום צביקה, מה שלומך? כתבתי לך אתמול מייל שמצאתי באתר שלך, והנה היום אני ניתקלת בך שוב, ויכולה להציג את שאלותי כאן :-)) אני בת 62, משלשלת כבר 3 חודשים. התגלתה אצלי קוליטיס מיקרוסקופית- COLLAGENOUS & LYMPHOCITIC. הוצע לי טיפול בבודזון. הייתי מעדיפה להמנע מלקחת סטרואידים. זוכרת שבאחת ההרצאות- השיחות, דברת על טיפול בצום, במקרה של מחלה קשה. בעבר הרחוק שלי צמתי (לא מסיבה רפואית) אצל ד"ר פינגר בחיפה, לפי שיטתו של ד"ר מאייר, והשתתפתי כמה פעמים בסופי השבוע שלך בצום מיצים. שאלותי: 1. האם יש לך רעיון טוב בשבילי? עצה טובה לטיפול? אני רוצה להבריא ולהשיב לי את אייכות החיים. 2. האם אתה יודע היכן (בארץ או מחוצה לה), ישנו מקום מסודר ובהשגחה רפואית, שבו אפשר לקבל טיפול של צום? תודה לך, להתראות, מרים.

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2008 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

מרים יקרה, עניתי לך אתמול בעשר בלילה... אולי הודעה שלי נכנסה לתיבת דואר הזבל - תבדקי ותאשרי את הכתובת שלי. כשיש קוליטיס (או כל מחלה אחרת) כדאי מאד לקבל יעוץ אישי בתזונה המתאים לצרכים שלך ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. לשאלותייך: כאשר את בהתקף (הנמשך כבר 3 חודשים) חשוב מאד לעצור אותו כדי למנוע החמרה וכדי להקטין את הנזקים השונים שהשילשול הממושך גורם. אם הטיפול התזונתי בשילוב צום לא מועיל - כדאי לקחת טיפול תרופתי. בעיני הטיפול האמיתי במחלה מבוצע בהפוגות (רמיסיות) שבין ההתקפים. המטרה היא להאריך את ההפוגות ככל שניתן ולמנוע הישנות ההתקפים. אני לא מכיר מקום בארץ שמבצע צומות ממושכים, או טיפול בשיטת דר' מאייר. ידוע לי שדר' יוסי דיין עסק בכך בעבר. את יכולה לשאול אותו - הוא באינטרנט. יש ברלה רופאה המטפלת ברפואה סינית ויש לה הצלחות בנושא. אם תרצי - אעביר לך פרטים במייל האישי. מבחינת התזונה, באופן כללי מאוד אני יכול לומר שצריך להימנע מרוב הירקות והפירות החיים. אפשר לאכול תפוח מרוסק, או אפוי, או כמות קטנה של אגס בשל, פפיה בשלה ובננה בשלה. (חשוב לבדוק שאין תגובה שלילית) ירקות כדאי לאכול במיץ המכיל לדוגמה: מלפפון, קישוא, סלרי, פטרוזיליה וגזר. אפשר לאכול ירקות מבושלים ומאודים. הכתומים טובים מאד לקוליטיס (גזר, דלעת, דלורית, בטטה). בנוסף, קישואים, פולי שעועית ואפונה, תפוח אדמה. דגנים: אורז מלא, דוחן, כוסמת, קינואה, קוסקוס, שיבולת שועל. אפשר לאכול גם שקדים שהושרו במים, ביצה קשה, דגים. כדאי להימנע מאבטיח, מלון, תאנים, פירות יבשים, בצל, שום, חצילים, כרוביים, סלק עגבנייה, פלפל ועוד. תקראי באתר שלי על "חומרים מזיקים בתזונתנו" ותנסי להימנע מהם. להתראות צביקה קורן

01/08/2008 | 17:20 | מאת: מרים

הי צביקה, בטעות רשמתי את תודתי הרבה, כהודעה חדשה,,, אז מעבירה אותה למקום המתאים. חן חן לך צביקה על התשובות בכל ערוצי התקשורת :-)) מרים.

מנהל פורום תזונה טבעית