המוגלובין נמוך בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/07/2008 | 12:49 | מאת: גלית

שלום אני בשבוע 30 בהריון שני והרופא נשים אמר שבבדיקות הדם הוא רואה שההמוגלובין שלי נמוך. זה גם מה שגורם לי לסחרחורות וחולשה רבה מאד. (בנוסף לבחילות לפעמים...) אני לוקחת כל יום מתחילת ההריון: תוסף תזונה פרנטל להריון (עם כל הויטמינים, ברזל, סידן, פולית וכו'), ובנוסף-שמן דגים וויטמין סי 500. הרופא הציע שאקח תוספת ברזל - עוד כדור. הצעתי שאולי כדאי לקבל תוספת ברזל מתזונה ולא מכדור והוא אמר שאנסה. באילו מזונות יש הכי הרבה ברזל ואיך עוזרים לו להספג הכי טוב בגוף?? אני מקווה מאד שזה גם יעזור לחולשה ולסחרחורות...

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2008 | 21:13 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. לא כתבת אם את צמחונית או לא, אם כי חוסר ברזל יכול להיות גם אצל אוכלי בשר, עקב בעיית ספיגה. לדוגמה: קפאין ומוצרי חלב מפריעים לספיגת הברזל. פירות חומציים העשירים בויטמין C משפרים ספיגה של ברזל. מזונות טבעיים עשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, פטרוזיליה, פירות יבשים, קיטניות, מולסה. מקורות מהחי: כבד עוף, כבד בקר, בשר בקר והודו. את יכולה גם לנסות לקחת תוסף ברזל טבעי הנקרא: "ברזל עדין". אין לו את תופעות הלוואי של הברזל הרפואי. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית