ספיגת כדורי ברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני בהריון , בשבוע 25. נוטלת מזה כחודש וחצי כדורי ברזל של "סולגאר". רמת ההמוגלובין שלי בחודש וחצי מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים ירדה, במקום לעלות. הבנתי שישנם מאכלים שכדאי לאכול בזמן בליעת כדורי הברזל, וכי הם תורמים לספיגת הברזל בגוף. האם זה נכון? ואם כן- אלו מאכלים? תודה, ר'.
ר' שלום, השאלה עלתה רבות בפורום (גם בימים האחרונים) - מציע שתבצעי חיפוש על המילה "ברזל". לדוגמה: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xPG-502,xFT-316340,xFP-316336,m-Doctors,a-Forums.html את תוספי הברזל חשוב לקחת הרחק ממוצרי חלב. סוכרים פשוטים, קפאין, אלכוהול וניקוטין מונעים ספיגת ברזל בגוף. אני מקווה שאת לא משתמשת במוצרים המזיקים האלה. הירידה בברזל לא נגרמה כתוצאה מלקיחת התוסף. תוסיפי לתזונה 1 -2 כפיות מולסה והרבה פטרוזיליה טריה. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה
תודה רבה על התשובה המלאה!
לפי הגישה הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון) - הגוף יכול לנצל (להשתמש) בברזל רק כאשר הוא חלק בלתי נפרד ממזון, כך שכדורי ברזל, שנוצרו במעבדה הכימית, אינם יעילים, ולעיתים עלולים להזיק. קטע מספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו" - הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל.