מספר שאלות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לכם, רציתי ברשותכם לשאול מס' שאלות : 1. האם האנטיאוקסידנטים והיתרונות התזונתיים האחרים המצויים בחומציות הטריות נשארות גם בחמוציות המיובשות ? 2.מה נספג במערכת העיכול כאשר אוכלים טחינה גולמית, הברזל או הסידן שהיא מכילה?(הם הרי מפריעים אחד לספיגה של השני) האם אכילת כמות גדולה של טחינה גולמית מידי יום עשויה להזיק (כמות גדולה של אומגה 6) ? 3.האם יש מזונות ספציפיים שידועים כמשפרי פוריות ומגדילים סיכויי להרות ? המון תודה, שרית.
שרית שלום 1. אין ספק שחלק מהאנטיאוקסידנטים נשארים בפרי החמוציות היבש. 2. באכילת טחינה אכן כאשר ברזל נמצא עם סידן יש הפרעה הדדית בספיגה אבל למרות זאת חלק מהמינרלים יספג. 3. עדיף בתזונה לאכל נכון .ליצור איזון בין אומגה 6 לאומגה 3. כל דבר בהגזמה יוצר בעיה. 4. ממחקר חדש, שפורסם בגליון נובמבר של Obstetrics & Gynecology, עולה כי צריכה מוגברת של שומנים חד-בלתי-רוויים, חלבוני ירקות, ופחמימות עתירות סיבים, בעלות ערך גליקמי נמוך, מביאה לשיפור תוצאות הפוריות בנשים עם הפרעות פריון על רקע הפרעות ביוץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן