דיאטת חלבונים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
התחלתי טיפול נטורופטי נגד פטרית הקנדידה התזונה מבוססת על המנעות מפחמימות פשוטות ,אלכוהול וסוכרים מכל הסוגים. כמו כן נטילת כפסולות של חומצה קפרילית ,חיידקי אסידופולוס ומספר תערובות צמחית לניכוי כבד ומעיים. התחלתי לאכול מאוד בריא ביחס לעבר- הרבה מוצרי סויה , קטניות ,חלבונים. ומעט ככל האפשר מוצרי חלב ,ופחמימות. להפתעתי הרבה עליתי במשקל כחמישה קילו(אני שוקל כרגע 75 קילו וגובהי 173 ס"מ) אך העליה כלפי חוץ כמעט ואינה מובחנת. איך יתכן שעליתי במשקל אך חיצונית נשארתי כמעט אותו הדבר? מדוע עליתי במשקל? הרי החלבונים בריאים יותר מהפחמימות וקשה להם יותר להפוך לגלוקוז. מצפה לתשובה בתודה מראש צחי
לא צריך להיות גאון בשביל לדעת שהכל עניין של כמויות אכלת יותר שמנת יותר? אבל תמיד יש דרך חזרה להתחיל לאכול במינונים קטנים יותר
שלום צחי יופי שהתזונה שלך בריאה יותר. אך, כפי שראית, גם תזונה בריאה יכולה להיות משמינה אם הכמויות בה מוגזמות (ביחוד כמויות של מזונות עשירים בשומן). האם כחלק מאורח חיים בריא התחלת לעשות גם פעילות גופנית או לבקר במכון כושר? פעילות גופנית מגדילה את מסת השריר , שהוא כבד ומוסיף משקל בלי להוסיף שומן. אנשים שמתחילים להתאמן ברצינות מגלים שהם עולים במשקל, למרות שההיקפים שלהם נשארים אותו הדבר ואפילו יורדים. ייתכן שזה מה שקרה אצלך. לגבי הערתך על חלבונים: בגוף אין מאגר של חלבונים. אם אתה אוכל חלבון בעודף, הוא הופך לשומן בדיוק כמו עודף פחמימות. הורדת סוכרים פשוטים ואלכוהול היא תהליך מבורך בתזונה שלך, אך פחמימות מורכבות נמצאות במזונות רבים, כולל קטניות,מוצרי סויה מוכנים, דגנים מלאים, תפוחי אדמה, תירס, לחם, אורז וכו'. אני מניחה שמזונות אלה נכללים בדיאטה שלך, וטוב שכך. דיאטה בריאה לאורך זמן צריכה להכיל פחמימות מורכבות. נסה להקפיד על כמות השומנים שאתה אוכל: שמן מכל סוג שהוא, אבוקדו, אגוזים, גרעינים וזרעונים, טחינה, ממרח חומוס, זיתים, מרגרינה וחמאה, מיונז. נסה לאכול מכל אלה באופן מבוקר, לא יותר מ3-4 כפות ביום סך הכל מכל המזונות הללו. שיהיה בהצלחה עם הקנדידה.
עם כל הכבוד, חלבון לא הופך בגוף לשומן. לפחות לא בקלות. הטעות נובעת מכך שמחקרים הוכיחו שחלבון הופך אמנם בעת הצורך לגלוקוז. אך הגלוקוז שנוצר מהחלבון אינו הופך לשומן. וכל כך למה? התשובה לא פשוטה, אך היא הגיונית. עודף פחמימות מביא לעודפי גלוקוז בדם, לתנגודת לאינסולין ואז עודפי הגלוקוז האלה הופכים באמת לטריגליצרידים ולשומני הגוף. בתזונה עתירת חלבונים, במקום שיש מחסור בפחמימות, הרי חלק מהפחמימות יהפוך אמנם לגלוקוז, אבל רק אותו חלק שהגוף צריך לביצוע הפעילויות המצריכות אנרגיה. מנגנוני הבקרה של הפיכת החלבון לגלוקוז אינם מאפשרים יצירת עודפי גלוקוז ובשל עליה בתגובה לאינסולין, כל הגלוקוז שנוצר מנוצל לתהליכים שונים בגוף ולא משתייר גלוקוז להפיכה לשומן. מחקרים אלה ואחרים הראו שתהליך ישיר של הפיכת חלבון עודף לשומן אינו קיים בגוף, בעיקר משום שזהו תהליך מסובך ומצריך אנרגיה רבה. כל העודפים של החלבון הופכים לח' שתן ומופרשים מן הגוף. באשר לשינוי במשקל - התשובה היא פשוטה: לא שמנת, אלא עלית במשקל בגלל הגדלת מסת השרירים, תודות לתזונה עתירת החלבונים. הדבר קורה גם בלי הרבה מאמץ או פעילות גופנית קיצונית.