שאלות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אני יודע ששומן טרנס ושומנים צמחים ורווים באותה מידה גורעים לגוף? האם טענה זו נכונה? אז אילו עוגיות ועוגות היית ממליץ לי לאוכל..? ומהי הכמות בין כמה לכמה עוגיות מותר ביום?? ומהי הכמות הסבירה של גרמים שיופעו בטיוות שע"ג שהם בסדר לאכילה?? ומיאלו עוד מאכילים מלבד עוגיות וברקסים יש שומן טרנס שעלי להיזהר?
ליאור שלום, אני ממליץ להימנע ככל שניתן מעוגות ומעוגיות המכילות שומנים מוקשים (מרגרינה, שומן טרנס). לפעמים אין ברירה (אירועים, מסיבות, סתם מתחשק) ואז לוקחים מנה קטנה בלי רגשי אשמה. בפירות יבשים אין שומני טרנס. בחנויות טבע ניתן למצוא עוגיות ללא שומנים מוקשים אבל קח בחשבון שגם שמן צמחי רגיל שחומם לטמפרטורה גבוהה (לצורך אפיית העוגיות) אינו בריא. מלבד בורקסים, עוגיות ומאפים שונים ניתן למצוא שומנים מוקשים (טרנס) בממרחים שונים (לדוגמה ממרח טופו) ובכל מה שמבוסס על "בצק עלים". שומנים רוויים יש בעיקר במזון מהחי (בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב), בשמן קוקוס ובשמן דקלים. לסיכום - תביט בתווית. כל מוצר שיש בו יותר מ 400 מ"ג נתרן, ממתיקים מלאכותיים, מספרי E מסוכנים ושומנים מוקשים - מחזירים למדף. בהצלחה צביקה