שקדים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם שקדים יכולים להזיק במיוחד אם אוכלים אותם יום יום עם הקליפה שלהם אני נוהגת לאכול כל יום חופן שקדים (בערך 10) עם המוזלי בבוקר רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לי נזק אם אתמיד בזה.
לקריאה נוספת והעמקה
היא מכילה חומצה טנית חזקה, ואינה מיועדת לאכילה. משרים את השקדים למשך כמה דקות במים רתוחים, והקליפה מתקלפת בקלות.
דנה שלום, השקדים הם מזון טבעי ואיכותי. הם מכילים חלבון איכותי, שומנים רב בלתי רוויים, ויטמינים ומינרלים. מומלץ להשרות את השקדים למספר שעות במים מסוננים או מינרליים (לא רותחים!)ולקלף את הקליפה. יש הטוענים שכדאי לאכול גם את הקליפה מכיוון שהיא מכילה נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים (חברי שלמה גוברמן טוען כך בספרו המצוין: "סרטן - אפשר לנצח"). לסיכום - אין סכנה באכילה יומית של שקדים. כדאי לאכול אותם עם פירות או ירקות וללעוס לאט וביסודיות. בהצלחה צביקה