סובין ונבט חיטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/07/2007 | 15:55 | מאת: יפעת

רציתי לדעת למה בריא לצרוך אותם, ואיך אפשר לשלב אותם בתפריט (חוץ מלחם) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
16/07/2007 | 19:00 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, מקור הסיבים התזונתיים הוא בצמחים. הם מצויים בדפנות של תאי הצמח ובקליפות של הזרעים, ומקנים להם את המבנה הקשיח. הסיבים התזונתיים הם אלה שאינם נעכלים על-ידי האנזימים (מיצי העיכול). במחקרים שונים התברר שתפריט עשיר בסיבים מפחית את קליטת השומנים מהמעיים לגוף, מאט את ספיגת המזון, וגורם לתחושת שובע, עובדה המסייעת בדיאטה להורדת משקל. כדי להרגיש שובע צריך תמיד לשתות בעת אכילת סיבים על מנת שיגדילו את נפחם בקיבה. הסיבים נחלקים לאלה שאינם נמסים במים ולאלה שנמסים. לשתי הקבוצות ישנם תכונות, תפקידים והשפעות שונים על הגוף. סיבים לא נמסים (כגון התאית שבקליפת החיטה) שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים את התרוקנות הקיבה, מגינים על הגוף, בתנאים מסויימים, כנגד סרטני המעי הגס ופי הטבעת. סיבים נמסים (כמו הפקטין שבפרי הדר ובשיבולת שועל) מאיטים את תהליך התרוקנות הקיבה. זה גורם לספיגה איטית יותר של המזון לדם. כן הם מקטינים את רמת הכולסטרול (הודות להתקשרותם עם חומצות המרה) ועוזרים בהורדת הסוכר בדם אצל אלה הסובלים מרמה גבוהה של סוכר בדם. נבט חיטה מכיל חלבון, ויטמינים ומינרלים. את שניהם ניתן לפזר על סלט ירקות או פירות, או בתבשיל, או במרק או ביוגורט

מנהל פורום תזונה טבעית