סליחה אבל זה לא ברור
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, קראתי המון בפורום הזה, שנהוא מדהים בעיני הענין הוא שאני חייבת להודות שאני לא הבנתי את המסקנה לגבי: 1) זרעי פשתן - אם אין מטחנה, ועדיין מעוניינים לצרוך, אז מה ההמלצה שלכם? ואיפה שומרים אותו? במקרר/הקפאה? יש הבדל בכלל? 2) נבט חיטה - זה בסדר או לא לקנות אותו בחנות טבע ןלשמור בשקית במקרר? 3) שקדים - קלופים או לא? ואם קלופים, האם אפשר כבר לקנות אותם קלופים מהחנות? ושוב, איפה לשמור אותם? תודה רבה :) וסליחה על האי הבנה
תשובה חלקית לשאלות: זרעי פשתן - למרות הפירסומים מטעם אלה שמעוניינים למכור - רצוי מבחינה בריאותית להימנע (יש הסבר, אם את מעוניינת). שקדים צריך לקנות עם הקליפה החומה הדקה, לא קלויים, ולהוריד אותה על-ידי השריה קצרה במים רתוחים. לא רצוי לקנות שקדים שהוסרה מהם הקליפה הדקה - הם עלולים לאבד מערכם התזונתי ומטעמם.
ליאור שלום, תודה על המשוב. 1. אם אין מטחנה אפשר לקנות טחון ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר. יש הממליצים גם על שמירה במקפיא - אני לא מצדד בהמלצה הזאת. אפשר גם לטחון עם המטחנה הטבעית - השיניים (לאט וביסודיות) אבל חלק מהזרעים לא נטחנים ולא מתעכלים. 2.נבט חיטה - בעייתי! רצוי לאכול נבט חיטה לא קלוי אבל הוא מתעפש, מתקלקל והופך לרעיל. בנבט הקלוי השמן מקולקל... נדמה לי שבחנויות טבע מוכרים רק נבט חיטה קלוי מסיבות הגייניות. 3. שקדים - רצוי לא קלויים, לא מלוחים ולא קלופים. הקליפה שומרת על השמן הרגיש שבשקד. כדאי להשרות 4 -8 שעות במים רגילים (לא רותחים - אפשר רתוחים), לקלף ולאכול. יש נטורופטים הממליצים לאכול את השקד עם הקליפה הדקה עקב הימצאות נוגדי חימצון רבים בהם. אני ממליץ להשרות ולקלף. בהצלחה צביקה