מים וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/04/2007 | 02:36 | מאת: דודי

שלום! בכל מה שקשור לצריכת סידן, תמיד אנחנו שומעים המלצות לגבי מוצרי חלב, שקדים וכו' מה שאני לא מבין, מדוע לעולם לא מדברים על מים. למשל, בבקבוקי מים מינרלים כתוב שלכל 100 מ"ל יש 80 מ"ג סידן. זה המון, כי אם שותים ליטר אחד (לא ביג דיל), משיגים 800 (!!!) מ"ג סידן. מדוע אין אנו שומעים על המלצות לשתיית מים? חשבתי שאולי הספיגה נמוכה, אולם הסידן מסיס במים (אינו זקוק לשומן לנהיספג כיאות) ואם אנו צורכים יחד מזון עם ויטמין D, אז בכלל הספיגה מעולה. משהו בנוסף - יש מושג לגבי הרכב הסידן במי הברז בישראל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2007 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

דודי שלום, אני דווקא הזכרתי את זה מספר פעמים בתשובות לשאלות על "בריחת סידן". אני טוען שאין חוסר סידן - כפי שציינת יש שפע של סידן במזון ובמים. הבעיה היא הספיגה והקליטה בגוף. יש במזוננו שפע של חומרים ש"זורקים" סידן מהגוף (כמו קפאין, מלח), או מונעים ספיגה שלו (כמו חומצה אוכסלית הנמצאת בשוקולד ובמספר צמחים), או משבשים את מאזן הסידן בדם ובגוף (סוכרים פשוטים, חלבונים מהחי, תרופות מסויימות ועוד) ועוד. בורות ושיקולים מסחריים מונעים מהציבור את המידע שהזכרת. אגב, התזונאי הטבעוני יצחק בן אורי טוען שספיגת הסידן מהמים נמוכה מאד. שבת שלום צביקה

20/04/2007 | 12:40 | מאת: דודי

אולי יש לך רעיונות איך אפשר להגביר את ספיגת הסידן מהמים? למשל, אולי לשתות לאחר מאכלים עשירים בוויטמין D, ושאינם מכילים קפאין, מלח או חומצה אוכסלית, אולי על בטן ריקה, כמו בבוקר עם ההשכמה. אשמח לשמוע את דעתך

21/04/2007 | 01:07 | מאת: אני

במים יש 80 מ"ג סידן בליטר וממש לא ב100מ"ל

22/04/2007 | 18:42 | מאת: דודי

כן, אכן התבלבלתי..., אך עדין השאלה נותרה על כנה.

מנהל פורום תזונה טבעית