לגבי השתייה בבוקר ובנוסף שאלה.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה! אני אוהבת ומעריכה את תשובותיך לפונים אליך בשאלות, למדתי והכרתי דברים רבים שמעניינים אותי ספיציפית מהפורום. אתה הזכרת שאתה אישית, שותה בבוקר מיץ ירקות, אני רוצה לאמץ את שתיית מיץ הירקות,אך אני לא יודעת למה הכוונה מיץ ירקות.אני מבינה שזה ירקות כגון סלרי,סלק וכו'-כלומר שורשיים, אך השאלה היא מה עושים איתם בכדי שיהיו ראויים לשתייה?! עניין נוסף, עניין אותי תמיד לדעת האם כל הדברים שאנו צורכים שהם בעלי ערך תזונתי ירוד-ריקים, כמו סוכרים-מיץ פטל,מסטיקים עם סוכר-כלומר אלו עם צבע מאכל, למעט זה שאין להם ערך תזונתי וכי הם גורמים להשמנה עקב מס' הקלוריות הרבות בהם, הם יכולים להוות פגיעה כלשהי בגוף ?! תודה.
אפרת שלום, אני משתמש בשני סוגים של מיצי ירקות: 1. מיץ "ירוק" המורכב ממלפפון, קישוא (לא מקולפים), גבעול סלרי ופרוזיליה. זה פחות טעים, אבל אין בו סוכר ולכן המיץ מתאים למעוניינים בהרזייה ובחולי סוכרת. המיץ הזה עשיר באנזימים, ויטמינים, מינרלים, כלורופיל ונוגדי חימצון. 2. מיץ "אדום": מורכב ממיץ ירוק בתוספת גזר אחד ורבע סלק (חי - לא מבושל). אפשר להוסיף מעט אבקת ג'ינג'ר (זנגביל) לתיבול. חשוב לשתות את המיצים תוך 20 דקות מהסחיטה. רצוי שהירקות יהיו מגידול אורגאני. לגבי הסוכרים הפשוטים המכילים קלוריות "ריקות" - הם בהחלט גורמים נזק בריאותי. ראשית, הם גורמים לחוסר בויטמינים ובמינרלים בגוף עקב הפרעה בספיגה והשקעת "משאבים" על ידי הגוף כדי לפרק ולעכל אותם (הגוף מייצר אנזימים כדי לפרק את הסוכרים. האנזימים מורכבים מויטמינים ומינרלים שלא נמצאים בסוכרים הפשוטים וכך נוצר חוסר מתמשך). הם מחלישים את המערכת החיסונית גורמים להשמנה עליה ברמת השומנים בדם (טריגליצרידים) ובכך מגבירים את הסיכון למחלות לב וכלי דם. הם גורמים לבריחת סידן, צרבת וחומציות יתר בגוף. בהצלחה צביקה
החכמתי מאד, וכעת אני משתדלת יותר להירתע ולהזהר מאותם סוכרים, אע"פ שהם מוצרים כל כך זמינים ונצרכים ע"י כל כך הרבה אנשים, וחבל. שאלה נוספת לי אליך. לגבי קופאין, במינון גבוה, רציתי לדעת מה ההשלכות שלו האם הן לטווח ארוך?
אתה יכול בבקשה לפרט איך מכינים את המיץ הירוק - כמות רכיבים, אופן הכנה...