ירקות ואנטי-אוקסידאנטים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.
לדעתי חשוב מאוד לאכול אורגני. שאריות הריסוס וחומרי ההדברה לא נעלמות בזכות מרכיב מסויים בפרי או בירק, והם גם לא מתפרקים אחרי שהות במקרר. שטיפה וקילוף לא עוזרים, כי בהרבה מיקרים הריסוס מוכנס למי ההשקיה, ומגיע לפרי ולירק דרך השורשים. השאריות מצטברות בגוף - ואם לצטט מגדל אורגני: "מצטברות כמו קופה רושמת".
שלום רב, אני בהחלט מסכים עם נעמי. "גילוי הלב" של הנטורופטית שלך נובע מבורות ומחוסר ידע. הידעת שגופנו מייצר חלק ניכר מהאנטיאקסידנטים הדרושים לו ואת רוב האנזימים הדרושים לו. למרות זאת חשוב לקבל אנטיאוקסידנטים ואנזימים גם ממזון חי כדי להקל על הגוף בתהליכי העיכול, ניטרול הרעלים ופינויים מהגוף. כבר כתבתי מספר פעמים שרצוי לצרוך מזון מגידול אורגני, אבל אם יש בעיה כלכלית או אחרת בהשגתם, צריך לשאוף שלפחות הירקות העליים והתפרחות (חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית ברוקולי, תות שדה וכד') יהיו מגידול אורגני. לא כל חומרי ההדברה מתפרקים ונעלמים (לא הם נעלמים?) ולא כל הכימיקלים נעלמים עם שטיפת הפרי או הירק. בנוסף, כדאי לזכור שבירקות יש גם ויטמינים ומינרלים ולא רק אנטיאוקסידנטים (הכוכב התורן). ירקות ופירות מגידול אורגני מכילים יותר מינרלים וויטמינים בשל שיטת הגידול והדישון השונה. לסיכום, כדאי מאד לצרוך מזון מגידול אורגאני. בהצלחה צביקה