מזון בריא?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! אני אוכלת לרוב מזון שאני מחשיבה אותו כבריא. רציתי לדעת האם קיים באמת יתרון באכילת: 1) סוכר חום על פני סוכר לבן 2) אורז מלא לעומת אורז לבן 3) לחם מלא לעומת לחם לבן 4) אכילת סובין
אורית, לנו אומרים שזה עדיף, אבל יש אנשים הרגישים לגלוטן. עדי
Adi - תודה רבה לך על העזרה אבל... מי מוסמך פה לענות בצורה מקצועית על השאלות??
שלום אורית אני עונה על השאלות מהזוית המקצועית, נעים מאד. יחד עם זאת כל הכיף בפורום הוא שכל אחד יכול לתרום מידיעותיו ונסיונו. ולשאלתך: סוכר חום מכיל מעט ויטמינים ומינרלים, בעוד שסוכר לבן אינו מכיל אותם כלל. יחד עם זאת, ההבדל ביניהם ממש מזערי, ואם את מעדיפה את טעמו של סוכר לבן, אין צורך שתתעני עם סוכר חום. שניהם מזיקים לבריאות, שניהם מזוקקים במידה רבה, שניהם מזיקים לשיניים ולחילוף החומרים, וכדאי לאכול משניהם מעט ככל האפשר. אורז מלא מכיל באופן משמעותי יותר ויטמינים ומינרלים מאורז לבן. הוא גם מכיל יותר סיבים תזונתיים, בהחלט עדיף לאכול אותו על פני אורז לבן. כנ"ל לגבי לחם מקמח מלא לעומת לחם לבן: יותר ויטמינים חשובים ומינרלים, יותר סיבים תזונתיים, יותר כדאי. יחד עם זאת חשוב לשים לב כשאת קונה: ישנם לא מעט לחמים המתחזים ללחם מלא, דרך צביעה בקרמל, הם נראים חומים, לפעמים מפזרים להם מלמעלה קצת שיבולת שועל, אך הם עשויים קמח לבן. חשוב לקרוא את רכיביו של הלחם, ולשים לב שרשום שם קמח מלא, או קמח חיטה מלא, או קמח שלם, או חיטה שלמה גרוסה. אם רשום רק קמח, או קמח לבן, זה לחם מתחזה. אכילת סובין נחשבת בעיני כאמצעי אחרון להשגת סיבים תזונתיים. תזונה בריאה ומאוזנת נותנת לך כמות יפה של סיבים, דרך דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות. את יכולה לקרוא את התשובה בעניין זה לפני מספר שאלות. אם את אוכלת מספיק ממוצרים אלה, אין צורך שתוסיפי סובין לתפריט. בתאבון.
נירה תשובתך עזרה לי מאוד תודה רבה. אורית.
 
                    