בין טופו לסויה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ובאותו ענין... איך מפיקים טופו וחלב סויה מפולי הסויה? ומה ההבדל בינהם מבחינת ההרכב והערך התזונתי? תןדה!! רוית.
לקריאה נוספת והעמקה
רוית שלום חלב סויה הוא מיצוי מימי של פולי הסויה .בעוד שטופו היא מעין " גבינה המתקבלת על ידי הקרשת החלבונים של חלב הסויה (בישול של חלב הסויה ) . הטופו דל בשומן ומכיל בין 8-15% חלבון הרכב וערך תזונתי את יכולה למצא בספר של יעקב אילני ערכם התזונתי של המזונות . הייתי אפילו ממליצה לך לרכש אותו . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
בספרו של אילני הוא מבחין בין פחמימות זמינות ובין תאית. מה פשר האבחנה הזאת, והאם ככל שאחוז התאית גבוה יותר, כך המזון בריא יותר? בנוסף, כיצד מתקשרים הנתונים הללו עם ערך גליצמי? האם, לדוגמה, אין מזונות עתירי פחמימות שערכם הגליצמי נמוך? האם ספרו של אילני מציג גם נתונים כאלה?