קליפת התפוח
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם נכון שיש ערך בריאותי לקליפת התפוח? אני אוהב ואוכל תפוחים, אך אינני מצליח לאכול את קליפתם. האם רצוי (בהנחה שהקליפה אכן חשובה ורצויה) לבלוע אותה, לאחר שהיא "נטחנה" באמצעות השיניים?
לקריאה נוספת והעמקה
אבי שלום, בקליפת התפוח יש ריכוז של ויטמינים, מינרלים, אנטי-אוקסידנטים ויש בה חומר המונע עצירות (פקטין). דא עקא, חלק מהתפוחים שאינם אורגניים מכילים שאריות ריסוס והם עטופים בשעווה כדי לשמור על הצבע והמראה הרען. לכן, כדאי להשתדל לאכול תפוחים מגידול אורגני. לטיפול בעצירות כדאי לאכול תפוח עם הקליפה ואפילו רק את הקליפה. לטיפול בשילשול (אצל ילדים ומבוגרים) - כדאי לאכול תפוח מרוסק ללא הקליפה. לשאלתך, כדאי ללעוס היטב ולבלוע את הקליפה, או לאכול תפוח מרוסק על קליפתו. בהצלחה צביקה