פחמימות, חלבונים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אם נמנעים מאכילת בשר וחלב, מהיכן ניתן לקבל את הפחמימות החיוניות לתפקוד גופני ומוחי תקין, לחלבונים החיוניים לבניית רקמות, שרירים ועצמות, לחומצות שומן חיוניות, לסידן, ברזל וויטמין B12?
אבי שלום, פחמימות יש בשפע בפירות ובדגנים מלאים (אין פחמימות בבשר). חומצות שומן חיוניות מקבלים משקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה. ויטמינים ומינרלים יש בשפע הפירות ובירקות (כולל ברזל ואבץ). חלבונים יש בשקדים, אגוזים, זרעים, קטניות, דגנים מלאים. כמובן בהפירות והירקות עשירים באד גם בפיטוכימיקלים, נוגדי חימצון וחומאים אנטי סרטניים שלא נמצאים בבשר וחלב. הבעיה היחידה היא B12 ואת זה אפשר להשלים בקלות על ידי כדור למציצה. התזונה הצמחונית / טבעונית בריאה יותר ויש מספיק מחקרים המוכיחים שאנשים הניזונים ממזון טבעי חולים פחות במחלות המאה (לב, כלי דם, סוכרת,מפרקים "בריחת סידן, סרטן ועוד) ומשקל גופם מאוזן יותר. המעבר לתזונה צמחונית צריך להיות הדרגתי ותחת הדרכה והשגחה של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה
צביקה שלום רב, תודה רבה על המידע החשוב הכלול בתשובתך בעניין חלבונים ופחמימות. אבל שכחת להתייחס לסידן. מהיכן נקבל אותו? האם, בדומה לפתרון בעיית B12 שציינת, אתה ממליץ לקבל את הסידן מכדורים? הרי בתזונה צמחונית, על אף יתרונותיה, אין כמות מספקת של סידן כנדרש, הלא כן? אבי