תזונה בריאה לפעוטות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/09/2006 | 20:30 | מאת: שחר

שלום, בגן של בני (ילדים בין גילאיי 1-2 שנים), החלנו כבר משנה שעברה לתת מזונות מלאים: לחם מחיטה טרום נבוטה, טחינה מלאה, דגניי שיבולת שועל מלאה. לאחרונה שמעתי ממספר אנשים כי לא בריא לתת לפעוטות טחינה מלאה, וכן שכמות גדולה של סיבים תזונתיים יכולה למנוע ספיגה של ויטמינים. הייתי שמחה להתייעץ בעיניין ולודא שאנחנו אכן עושים את הדבר הנכון. תודה מראש שחר

לקריאה נוספת והעמקה
06/09/2006 | 16:07 | מאת: צביקה קורן

שחר שלום, לדעתי אין שחר לדאגתך. כדאי שתדעי שאין תחליף למזון מלא וטבעי. ככל שנתחיל מוקדם יותר, ילדינו יהיו בריאום יותר. לחם לבן, סוכר לבן, ממרח שוקולד, תרכיז פטל וממתקים אחרים אינם מכילים ויטמינים ומינרלים ולכן אין מה ש"יספח" אותם. צריך לתת לילד א ו כ ל ולא סוכר. גם מוצרי חלב הם בעייתיים בגיל הזה אבל משום מה אף אחד לא מבהיל אותך בעניין זה. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי תקציר הרצאה בנושא תזונת התינוק והילד ומאמרים מקיפים בנושאו"חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. תקראי, תלמדי ואל תדאגי "ממה שאומרים". http://www.zom.co.il בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית