כרום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/06/2006 | 14:16 | מאת: נעים להכיר

שלום היי מהו כרום? האם ניתן לצרוכו בדרך טבעית? תודה ושבוע מקסים

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2006 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

כרום הוא יסוד (אלמנט) קורט מתכתי, שהגוף זקוק לו בכמויות זעירות. הכרום מעורב במטבוליזם של הגלוקוז. כמו כן הוא חיוני בייצור של כולסטרול, שומנים, וחלבונים. הכרום עוזר לייצוב רמת הסוכר גם במקרים של סכרת (רמות סוכר גבוהות) וגם במקרים של היפוגלוקמיה (רמות סוכר נמוכות). הכרום נמצא במחסור בתזונה המערבית וגם בקרקעות הסובלות מניצול יתר. תרופות משתנות גורמות להפרשתו מהגוף ומגבירות את המחסור. כרום פיקולינט הוא הצורה הטבעית של הכרום. בצורה זו הוא נקלט בצורה הטובה ביותר בתאים. כאשר אין מחסור בכרום, האינסולין מתפקד טוב יותר. מה הם תפקידי הכרום? לסכרת:משפיע לטובה על איזון רמת הסוכר אצל סכרתיים.מאזן פעילות האינסולין. מוריד רמות סוכר גבוהות. מקטין תנגודת לאינסולין ומשפר את יעילותו. לאנרגיה: משתתף בחילוף החומרים של פחמימות – תהליך שרפת הפחמימות וייצור אנרגיה על ידי התא, (הידוע בשם מעגל קרבס - Krebs). לדיאטה: מפחית כמיהה למתוק על ידי הגברת פעילות המעביר הבין עצבי – הסרוטונין, מכאן חשיבותו בדיאטה להרזיה. לדיכאון אצל סכרתיים: יש קשר בין מחלת הסכרת והתפתחות מצבי דיכאון, בגלל חוסר בסרוטונין. להרזיה: משפר שרפת שומנים – הפחתת טריגליצרידים. תורם לשיפור היחס שבין הכולסטרול LDL (הרע) ו- HDL (הטוב) לאוסטאופורוזיס (בריחת סידן): אצל סכרתיים יורדת צפיפות העצם במהירות רבה בגלל מחסור באינסולין. לספורטאים: מאיץ חילוף חומרים של פחמימות ושומנים. מסייע בבניית שרירים. מקור: www.sakeret.com/כרום--וונדיום מקורות תזונתיים לכרום: כבד, דגנים מלאים, גבינה קשה, שמרים, מולסה, פטריות וחלבון ביצה. בצלחה צביקה

26/06/2006 | 22:31 | מאת: השואל

מנהל פורום תזונה טבעית