בי 12 והמוגלובין נמוכים ותזונה טבעונית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/04/2006 | 05:09 | מאת: אדם

בן 50 , דיאטה צמחונית 6 שנים , רזה וספורטיבי , בריאות טובה , אין כיום תלונות . שנה וחצי אחרי תחילת הדיאטה : בי 12 130 , המוגלובין 13 , המטוקריט 40% (שלושתם מתחת לנורמות של קופ"ח) , ברזל בתחתית הנורמה , MCV במרכז הנורמה , ללא חולשה או בעיה תפקודית מובחנת . הרופאה לא ראתה בכך אנמיה של ממש , אך המליצה להעלות את רמת הבי 12 על ידי כדורי מציצה תחת הלשון של בי 12 + ח' פולית 1 ליום למשך חודש , ואח"כ אחד לשבוע עד לגמר 100 הכדורים. ואכן , כמה חודשים לאחר שסיימתי את היומיומי נמדד בי 12 280 והמוגלובין 14.5 . רמת הבי 12 ירדה אח"כ ב- 40 - 50 לשנה , וכשנה אחרי שגמרתי עם ה- 100 כדורים שוב צנחה ל- 130 עם המוגלובין 13. לקחתי , הפעם על דעת עצמי ,את הנ"ל במשך חודש יומיומי , ומיד אחרי זה מדדתי המוגלובין 15.5 (לא מדדתי את יתר הפקטורים).המשכתי עם כדור לשבוע . אחרי 4 חודשים בלבד (לפני כחודשיים) מדדתי המוגלובין 13 (לא מדדתי את יתר הפקטורים) , ושוב לקחתי על דעת עצמי את הנ"ל במשך חודש יומיומי . אציין שחבר בארגון תורמי דם , ותורם דם 3 פעמים בשנה , ופלזמה עוד 3 פעמים בשנה , וכבר העירו לי להסתפק בתרומת דם אחת בלבד בשנה (ללא מיגבלה על תרומת הפלזמה . אפשר גם מידי חודש.) התפריט שלי :בוקר : 3 פירות . צהריים: כוס קינואה עם עדשים אדומים (בעבר מג'דרה), 80 ג' טופו יום כן יום לא , 3 - 4 כוסות ירקות מאודים שונים , נבטי קטניות . ערב: יוגורט ביו 1.5% , 2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% , 3 כפות סובין חיטה , 2 כפות פשתן טחון. בלילה (יודע שלא מומלץ.כך מתאים לי):ירקות חיים שונים בנפח של קערה ענקית,8 שקדים , 3 - 4 אגוזי מלך , כף שמן זית , כף חמאת שומשום , 2 כפות גרעיני חמניה ודלעת , 3 כפיות אבוקדו . עד לפני 3 חודשים לא הקפדתי על כמויות ועליתי 6 קג , אותם הפחתתי לאחר שהתחלתי להקפיד כאמור לעיל על כימות הכל מלבד הירקות . אודה לחוות דעתך .

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2006 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

אדם שלום, הנזק מחוסר B12 יכול להתרחש אחרי שנים של חוסר ואז זה עלול להיות בלתי הפיך. אני מציע לך להעלות שוב את רמת הויטמין באמצעות כדורי מציצה ולהמשיך עם כדור אחד בשבוע ללא הפסקה (כך גם אני נוהג). התפריט היומי שלך נראה מאוזן ומגוון. עם זאת, אני מציע לגוון את השילובים של דגנים עם קטניות ולא לאכול רק קינואה. כדאי לחזור למג'דרה, כוסמת עם חומוס, דוחן עם שעועית, פול, אפונה, אמרנט, שיבולת שועל וכד'. בעונה הזאת יש תרמילים ירוקים (אפונה, שעועית, פול) - מאד מומלץ! כדאי להוסיף 1-2 כפיות מולסה ליום. המולסה עשירה בברזל ובמינרלים. נסה להוסיף לתזונה פטריות איכותיות ואצות ים אותן ניתן לרכוש בחנויות טבע. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית