הנבטת קיטניות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה , האם אחרי שמנביטים את הקיטניות (חומוס , עדשים וכו') הן מאבדות מערכם החלבוני, או שהן עדיין נחשבות למקור טוב לחלבון? איזה סוג של קיטניות הכי מומלץ להנביט ? תודה , רונן
לקריאה נוספת והעמקה
רונן שנון, נהפוך הוא, חלבון של קטניות מונבטות איכותי יותר, זמין יותר לגוף וקל לעיכול. אפשר להנביט כל קטנייה (עד שיוצאים פסיגים - לא עלה או גבעול). קל ביותר להנביט עדשים שחורים או ירוקים. אותם אפשר לאכול חי, ללא בישול - בסלט, כתוספת לתבשלי או כחטי בריא בין הארוחות.. קטניות מונבטות אחרות צריך לבשל כמה דקות. הערה: אני לא מציע לך לשאול שאלות בנושא טבעונות ותזונה טבעית בפורום תזונה קלינית. אין להן מושג בנושא ואתה עלול לקבל תשובות (אם בכלל) שיערערו את הבטחון שלך בדרך התזונתית בה בחרת. בהצלחה צביקה