על הקשר בין פשתן לאומגה 3
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב בריגשי תודה על התשובות המקיפות, מזמנך היקר. תבורך מתוך עיון על ערכי פשתן טחון בתפריט, מספק הפשתן אומגה 3 . האם אכילת 2 כפות פשתן טחון מידי יום מהווים ספק טבעי של אומגה 3 או יש להשלים בקפסולה יומית? תודה שבת שלום, רונה
רונה שלום, 2 כפות פשתן מספקות את המינון היומי ואז לא צריך להשלים בקפסולות. הפשתן עשיר בחומצות שומן חיוניות המכונות אלפא-לינולניק (ala) שמהן הגוף מייצר חומצות השומן החיוניות (EPA, DHA ) הנקראות: אומגה 3 . בשמן דגים האומגה 3 יותר זמין, אבל שמן דגים הוא בעייתי מכמה סיבות ולכן בעיני עדיף לצרוך פשתן טחון טרי המכיל גם סיבים תזונתיים, חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים. נמצא כי אומגה 3 מסייע בבלימת דלקות בגוף (כולל מפרקים) מייצב לחץ דם ורמות שומנים, מסייע במניעת מחלות לב וסרטן ומשפיע לטובה על בריאות העור ועל "מצבי רוח". זרעי פשתן מתקלקלים בקלות, לכן כדאי לקנות אותם טריים, לטחון במטחנת קפה (לא לקנות טחון בחנות טבע), לאכול מייד או לשמור במקרר. אפשר להכניס לסלטים, מרקים, תבשילים ונזידים, יוגורט וכד'. בהצלחה צביקה