זרעי פשתן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לצביקה הייתי מאד מעונינת לדעת האם זרעי פשתן חשובים לתזונתינו? ואיך אוכלים אותם ? מבושלים?או בתוספת למזון? ואיך טעמם? ואם לוקחים אומגה 3 יש בכל זאת צורך בהם? בתודה מראש אילנית
אילנה שלום, זרעי פשתן הם מזון טבעי, איכותי, מזין ומומלץ. הוא מכיל שמן איכותי שממנו הגוף מייצר חומצות שומן חיוניות (EPA, DHA ), ויטמינים, מינרלים, חלבון איכותי, סיבים תזונתיים ועוד. המנה היומית המומלצת: 1 - 2 כפות פשתן טחון ביום שאותו אפשר לפזר על המזון. לא מומלץ לקנות טחון מוכן בחנות טבע. השמן רגיש ומתקלקל במהירות לקנות את הזרעים ולטחון במטחנת קפה (שעולה בערך 100 ש"ח). לאכול תוך 20 דקות. אפשר לשמור בקופסת זכוכית אטומה במקרר עד שבוע ימים. כדאי לאכול פשתן גם אם לוקחים אומגה 3 בכדורים ואפילו במקום הכדורים. הפשתן הוא מזון טבעי והכדורים הם מוצר תעשייתי (למרות שהם מכילים רק שמן דגים - קיים חשש מזיהומים ושאריות של מתכות כבדות כמו כספית). בהצלחה צביקה