בשר א דום
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה, אני מתארת לי שאתה נגד צריכת בשר אדום, אבל לבני יש אנמיה קלה והוא אינו אוהב קטניות/ טחינה ושאר מכילי הברזל מהצומח. לכן, שאלתי, אם במקרה אתה יודע באיזה בשר אדום, מלבד כבד (שהוא לא אוהב), יש הכי הרבה ברזל והכי מעט שומן (הוא סובל מעודף משקל).?? תודה תודה על כל עיצה טלי
טלי שלום, אני לא מתנגד למתן כבד או בשר בקר כ"עזרה ראשונה" במקרים של חוסר ברזל רציני. אם המצב כרוני צריך לטפל בזה בתזונה נכונה. כלומר להוריד מהתזונה חומרים שמונעים ספיגת ברזל ולהוסיף מזונות עשירים בברזל ותוספי מזון. כדאי לקבל יעוץ נטורופתי. יש בחנויות טבע תוסף ברזל נוזלי "קינדרויטל", "פלורדיקס" ועוד שעשירים בברזל בזמינות טובה. גם מולסה מאד מועילה ועוד. לשאלתך, מלבד כבד, אפשר לתת כל חלק (שריר) מבשר בקר. הקישור שלהלן מאפשר לך לבצע חיפוש בבסיס נתונים ענק לפי סוג מזון ורכיב תזונה:http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html בהצלחה צביקה
בבשר הודו אדום (ובמיוחד הודו אדום שווארמה נקבה) יש הרבה מאוד ברזל.