תזונה לילד עם בעיות קשב וריכוז לא היפר אקטיבי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הייתי רוצה לדעת מה כן כדאי לילד עם בעיות של קשב וריכוז לאכול על מה לשים את הדגש ועל מה אפשר לותר לו
נורית שלום, במקרים של בעיות קשב וריכוז ופעילות יתר תמיד מחפשים "תרופות" (טבעיות או קונבנציונליות). גישת התזונה הטבעית לטיפול בבעיה מדגישה את החשיבות של הימנעות מזונות מעוררים ו"מעצבנים" וצריכה של מזונות מרגיעים. מזונות מעוררים שיש להימנע מהם: קפאין (מצוי בקולה, קקאו ומוצריו, מעדני חלב), סוכרים פשוטים, קמח לבן, ממתקים במיוחד כאלה הצבועים בצבע מאכל אדום וכתום, ממתיקים מלאכותיים, עודף מלח ומזון מתובל. המזונות המרגיעים הם המזונות המכילים כמות רבה של אשלגן, סידן ומגנזיום: בננה בשלה, עגבנייה, שקדים, אגוזים, שיבולת שועל, כל הדגנים המלאים, ירקות. חומצת שומן אומגה 3 גם היא יכולה להועיל והדבר קיבל חיזוק במחקרים. המקור הטוב ביותר - פשתן טחון (טרי - טחון בבית), דגי ים, אגוזי מלך. פעילות גופנית - חיוני! בנוסף כדאי לשלב טיפול בצד הנפשי בשיחות עם פסיכולוג. בהצלחה צביקה