B12

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/10/2005 | 13:01 | מאת: שושי

שלום באיזה מהמזונות הבאים יש הכי הרבה B12 ומהי הכמות ל-100 גר': בשר בקר, בשר עוף, כבד עוף, כבד בקר, ביצה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/10/2005 | 15:17 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, בקישור שלהלן תמצאי מנוע חיפוש לבסיס נתונים ענק של רוב המזונות הקיימים ונתונים לגבי רכיבי התזונה שלהם (חלבון, שומן, קלוריות, ויטמינים, מינרלים ועוד): http://www.nutritiondata.com/nutrient-search.html לשאלתך, הכמות משתנה בין המוצרים השונים. להלן כמה נתונים במיקרו גרם ל 100 גרם: כבד בקר - 70 - 83 כבד הודו - 50 - 60 כבד עוף - 20 - 25 דגנים מועשרים ב B 12 - יש 20 בשר בקר - 10 - 15 בשר עוף - 10 - 15 ביצה - 1 - 5 גבינה - 0.5 - 2 חלב: 0.5 כדאי לזכור שכדי להתקיים צריך רק 2 - 4 מיקרוגרם ביום, כך שכשחסר B12 אצל אדם שהוא לא טבעוני - הבעיה היא בספיגה ובתזונה לא נכונה. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית