חמישה צבעים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מהם חמשת הצבעים המומלצים לאכילה על ידי מועצת הפירות ומה היתרונות המרכזיים של כל צבע ? תודה
שוקי שלום, בשנים האחרונות נכנס לתזונה מושג חדש שנקרא: פיטוכימיקלים - כימיקלים של הצמח. מדובר בחומרים שנותנים לצמח או לפרי את הצבע המיוחד שלהם. נמצא, כי חלק מאלפי החומרים שהתגלו הם גם אנטי סרטניים ואנטי אוקסידנטים וכן מומלץ לצרוך ירקות ופירות מצבעים שונים. לדוגמה בעגבנייה, אבטיח ואשכולית אדומה יש ליקופן שנמצא כמונע סרטן הפרוסטטה. בגזר, דלעת, דלורית, בטטה, אפרסמון יש (כל הכתומים) יש פרו ויטמין A וחומרים אנטי אוקסינדנטים חזקים שטובים לחיזוק המערכת החיסונית ולריריות בגוף (עיניים, מעיים וכד') בכרוב לבן ואדום יש חומרים שמונעים סרטן במעיים בבצל יש חומרים שמונעים סרטן הקיבה. בענבים אדומים ופירות יער יש חומרים שמונעים מחלות לב. ועוד ועוד. יש הרבה חומר בנושא ברשת - תבצע חיפוש בגוגל. בהצלחה צביקה