הליקובקטר פילורי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב! במהלך בדיקת גסטרוסקופיה נחשף שקמטי רירית הקיבה שלי גסים. יש חשש כי מצוי אצלי החידק הליקובקטר פילורי... בשל האמור, נשלחה דגימה לביופסיה. אני נורא לחוצה מהענין ורציתי לשאול: 1. האם העובדה שנטלתי את האנטיביוטיקה "אוגמנטין" לפני הבדיקה - התחלתי שבועיים לפני הבדיקה וסיימתי שבוע לפני הבדיקה - עלולה לפגום בתוצאות הבדיקה? 2. האם החיידק הנ"ל עלול להתפתח באופן כה "שקט" וללא סימנים? האם הוא לא גורם לסיממפטומים כלשהם?? 3. במידה ואכן יאושר החשש, הבנתי כי תזונה עשויה להועיל לטיפול האנטיביוטי. מאד חשוב לי לדעת כיצד אוכל לסייע לטיפול האנטיביוטי? האם יש תוספי מזון עליהם אתם ממליצים? אוכל שראוי להמנע ממנו? 4. כמו כן, רציתי לדעת האם יש דרך לדעת כמה זמן שוהה החיידק בגופי? האם איתורו בשלב מוקדם מעלה את סיכויי הריפוי ממנו? האם לגילי יש השפעה על סיכויי ההחלמה מהחיידק? (הנני בת 27) תודה רבה! תסייעו לי מאד אם תועילו להשיב על כל שאלותיי אני די לחוצה וזה משפיע עלי קשה נפשית! כל פיסת מידע תסייע! כל טוב!
נועה שלום, כדאי שתדעי שאצל כל אדם קיים החיידק בקיבה בצורה לא פעילה. תזונה לא נכונה ומתח נפשי הגורמים להחלשת המערכת החיסונית מעוררים התפרצות של החיידק. אני מציע שתסיימי את הטיפול התרופתי ותפני בהקדם ליעוץ תזונתי טבעי, כדי למנוע התפרצות מחודשת. בשלב הזה אני לא מציע לך לקחת תוספי מזון למעט פרוביוטיקה כלשהי (אצידופילוס) כדי למזער את נזקי האנטיביוטיקה למעיים. בהצלחה צביקה
יש לי עוד מספר שאלות... אבל... ראשית, רציתי לציין כי השבת מהר על שאלתי ועל כך התודה ובהרכה. שנית, אני טסה לחודש הקרוב ולא אהיה בארץ, לכן לא אוכל להתייעץ עם תזונאית לאחר הטיפול האנטיביוטי.... רציתי, אם תוכל, מספר טיפים כלליים בנושא, אפילו על קצה המזלג. כמו כן רציתי לשאול: המלצת לי לפנות לייעוץ תזונתי טבעי... מה זה אומר? האם דיאטנית בקופת חולים תוכל לסייע לי? ועוד: מדוע לא לקחת כעת תוספי מזון: אני נוטלת באופן קבוע מולטי ויטמין, אבץ וויטמין E, מדוע להפסיק עם זה? זה עלול להגביר פעילות החיידק? מלבד זאת ישנן עו מספר שאלות ששאלתי שלא קיבלתי עליהן תשובה, אודה לך אם תוכל להשיב לי: 1. האם העובדה שנטלתי את האנטיביוטיקה "אוגמנטין" לפני הבדיקה - התחלתי שבועיים לפני הבדיקה וסיימתי שבוע לפני הבדיקה - עלולה לפגום בתוצאות הבדיקה? 2. האם החיידק הנ"ל עלול להתפתח באופן כה "שקט" וללא סימנים? האם הוא לא גורם לסיממפטומים כלשהם?? 3. רציתי לדעת האם יש דרך לדעת כמה זמן החיידק פעיל בגופי? האם איתורו בשלב מוקדם מעלה את סיכויי הריפוי ממנו? האם לגילי יש השפעה על סיכויי ההחלמה מהחיידק? (הנני בת 27) תודה וכל טוב, נועה!
נועה שלום, אני יצאתי מתוך הנחה שאת לא לוקחת תוספים ולכן הזכרתי את הנושא. את יכולה להמשיך לקחת מולטי-ויטמין. עדיף שיהיה ממקורות טבעיים ולא כימיים (כמו צנטרום). אבץ מחזק את המערכת החיסונית, אבל בעודף הוא פוגע בה ובנוסף הוא גורם לחומציות יתר בקיבה. ממליץ שתפסיקי עם האבץ. כמות מספקת נמצאת במולטי-ויטמין. בנוסף תאכלי כל יום כף גרעיני דלעת העשירים באבץ ובחומצות שומניות. גם ויטמין E הוא בעייתי אם הוא לא ממקורות טבעיים ולא מכיל את 8 הרכיבים של הקומפלס E. יש הרבה מחקרים על הנזק של ה E הסינטטי. אני תמיד אומר שכל הנושא של תוספים צריך לבוא כהשלמה לתזונה נכונה וצריך להינתן כל ידי איש מקצוע (נטורופט). כשהפניתי אותך לאיש מקצוע התכוונתי לנטרופת או תזונאי טבעי ולא תזונאית קלינית. הטיפול הטבעי בבעיה כמו שלך כולל הורדת מזונות מזיקים, הוספת חומרים מועילים. תוספי מזון, צמחי מרפא ושמירה על כללים לתזונה נכונה. לשאלותיך: 1 - לא יודע, כנראה שלא. 2. בהחלט כן. כפי שכתבתי לך אצל רוב האנשים החיידק קיים בצורה סמוייה ומרוסן (לא מתפרץ) על ידי המערכת החיסונית. 3. לא יודע. האיתור המוקדם והגיל הצעיר בהחלט מסייעים, אבל חשוב לעשות תיקונים בתזונה. בשלב הראשון את צריכה להמנע ממזונות הגורמים לחומציות יתר כמו: סוכר לבן, קמח לבן, מלח, קפה, תה, משקאות מוגזים, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, חומץ ועוד. להוסיף לתזונה פירות, ירקות טריים ומבושלים ובעיקר כתומים. שקדים אגוזים וזרעונים, דגנים וקטניות. יש עוד דברים, אבל זה כדאי ביעוץ אישי. אני מציע לך גם לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים, חומרים מועילים וכללים לתזונה נכונה. שנה טובה צביקה