נוגדי חימצון וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/09/2005 | 18:11 | מאת: מנש

קראתי שיש להפריד בין נוגדי חימצון לבין סידן כי הסידן סופח אותם ומונע קליטתם בגוף. האם זה קורה עם הויטמינים אי,סי בלבד או גם ליקופן וקפה? מהו מרווח הזמן הרצוי להפרדה יעילה?

לקריאה נוספת והעמקה
25/09/2005 | 19:03 | מאת: צביקה קורן

מנש שלום יש מעל 10 נוגדי חימצון שונים שאני מכיר. לא ידוע לי על בעיה בלקיחתם עם סידן. זה כאילו שיגידו שאסור לאכול פירות וירקות (העשירים מאד בנוגדי חימצון) יחד עם מוצרי חלב. לא כדאי לקחת תוסף ברזל עם סידן, אבל הוא לא נחשב נוגד חימצון, אלא מעודד חימצון. אני לא מחשיב קפה כנוגד חימצון מומלץ - ניזקו עולה על תועלתו. בהצלחה צביקה

26/09/2005 | 19:02 | מאת: מנש

שמחתי לעל תגובתך כי היא מקלה על החיים, הכתבה שהזכרתי המליצה בדיוק לא לערבב מוצרי חלב עם ירקות כי הסידן סופח אליו את נוגדי החימצון ומונע אותם מהגוף. אם אני יכול בלב שקט לכלול בארוחת בוקר ירקות, מוצרי חלב וגם טחינה- עשית לי את היום.

מנהל פורום תזונה טבעית