אוכל מלא וסיבים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי שאלה עקרונית האם זה אותו הדבר לאכול לחם מלא ולאכול למשל לחם לבן + לדוגמא כף פסיליום או אורז מלא לעומת אורז לבן ופסיליום וכ"ו ונאמר שמוסיפים אפילו מולטי ויטמין כאשר אוכלים את מלבן -- האם זה זהה או לא? מה ההבדל? האם יש חשיבות לזה שהסיבים הם במזון עצמו לעומת המצב בו לוקחים אותם כתוסף? למה ומה ההבדל תודה
לקריאה נוספת והעמקה
בהמשך - האם יש הבדל בין השניים מבחינה קלורית??
בדגנים מלאים יש ויטמינים, מינרלים וסיבים במינון שהטבע קבע והם פועלים בצורה אופטימלית. אין אפשרות לחקות את הטבע על ידי תוספת סיבים או מולטיויטמין. אגב זה מה שיצרניות דגני הבוקר מנסות לעשות וגם חלק מהמאפיות המיצרות לחם לבן "מועשר". מדוע צריך מועשר אם אפשר לאכול אוכל המועשר באופן טבעי?