תת מישקל ותזונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
עבור אדם בתת מישקל האם יש בעיה בצריכה גדולה מאוד של קלוריות ? לא בהכרח בנפח אלא בנוסף לתזונה הרגילה שהיא בפני עצמה דחוסה קלורית גם תוספת של שייקים שוקולד ופיצוחים המזון עצמו הוא גם ברובו הגדול איכותי -- מיזלי יוגורטים שקדים ואגוזים טחינה ושמן זית...(למשל 3 פעמים ביום בוקר ערב ולילה כ צלוחית = 100 גרם מיזלי + ספל יוגורט כ = 300 - 400 מ"ל) צהריים עם כ- 3 4 כפות שמן מנת פחמימות = כ 2 כוסות ושניצל גדול או טונה בשמן 4 פעמים ביום (מעין ארוחות ביניים כ - 50 גרם אגוזים או שקדים או שוקולד או גלידה או שייק(כדי שיהיה יותר קל לעיכול) כל פעם) ובנוסף שתיה של ספל שייק עם כ - 600 קלוריות 4 - 3 ביום - זה בעיקרון לדוגמא האם יכול להיגרם נזק כלשהו מצריכה גבוהה מידי של קלוריות (שוב לא נפח) אם מדובר על צריכה יומית של כ - 6000 - 7000 קלוריות על מנת להעלות במישקל לא בצורה איטית מידי שעלולה להיגרר על פני חודשים או שמה יש בעיה עקרונית פיזיולוגית בצריכה גבוהה של קלוריות? כמה אפשר בגדול לעלות בשבוע מצריכה יומית של כ- 7000 קלוריות (בהערכה למה הגיוני לצפות) שוב עבור תת מישקל בגובה 1.70 ומשקל 45 ק"ג לפי מה שהבנתי במרפאות להפראות אכילה תפריטים לא עוברים כ- 3000 קלוריות וגם זה במיקרי תת מישקל מאוד קיצוני והשאלה הנוספת היא מדוע זה כך ולמה אי אפשר להעשיר יותר את התפריט מבחינה קלורית כדי להוציא את האדם כמה שיותר מהר ממצב התת מישקל? מה הבעיות העלולות להיווצר (אם יש כאלו) ומדוע לא עושים זאת? האם חלק מהבעיה שהאדם עלול נפשית לא להיתמודד עם עליה שאולי תיהיה מהירה מידי ולכן לא רוצים לקחת סיכון או שזה לא קשור? אודה על תשובה הכי מפורטת שאפשר והכי עינינית ולא מיתחמקת כי מאוד חשוב לי לדעת בנוסף אני מדברת לא על משהו שלא יעשה בפיקוח אלא תחת פיקוח של תזונאית או דיאטנית ולא סתם משהו שהוחלט עליו עצמאית לחלוטין
לאנונימית שלום, מערכת חילוף החומרים של הגוף (מטאבולים) לא מסוגלת להתמודד עם כמות כזאת של קלוריות ולכן זה מאד לא מומלץ, במיוחד שאת בתת משקל מסיבה זו או אחרת. יש בכך איזושהי כפייתיות והגזמה בדיוק כמו במקרה ההפוך של אי אכילה - הרעבה עצמית. אם את רוצה לעלות במשקל בצורה מאוזנת, הדרגתית ובריאה תצרכי בערך 3,000 קלוריות ביום ורצוי שזה יהיה מאוכל ולא מאבקות, שיקויים וכדורים. "תני לטבע לנצח..." בהצלחה צביקה